Bornova Belediyesi, ulaşımdaki konforu yükseltmek amacıyla çalışmalarını arttırıyor

Bornova Belediyesi, ulaşımdaki konforu yükseltmek amacıyla çalışmalarını arttırıyor

Bornova Belediyesi, ulaşımdaki konforu yükseltmek amacıyla son bir yılda önemli çalışmalara imza attı.

İzmir'de Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, son bir yılda toplam 120 bin metrekare asfalt serimi ile beton yol ve parke taş yapımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “İlçenin dört bir yanındaki yol çalışmalarının sürüyor. Her geçen büyüyen ve gelişen ilçemizde yeni yollar yapıyor, ihtiyaç duyulan yerleri tamir ediyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız yaz aylarında asfalt sezonun açılması ve yenilediğimiz beton santralimizin devreye girmesiyle daha da hızlanacak. Yol yatırımlarımızı iki katına çıkaracağız. Büyükşehir belediyemizin desteğiyle bu yıl 225 bin metrekare yakın yol yaparak geçen dönemlere göre bu alana yapılmış yatırımı ikiye katlayacağız” dedi.

ASFALT, BETON YOL VE PARKE TAŞ

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar kapsamında son bir yılda yol yenileme çalışmaları için 11 ton, lokal tamiratlar için ise 5 bin ton asfalt kullandı, toplam 11 km serim yaptı. Aynı süreçte 81 bin metrekare parke taş yenilenirken 14 bin metrekarelik tamirat yaptı. Nisan ayından bu yana yenilenen beton yol 7 bin metrekare, gerçekleştirilen tamirat de 500 metrekare oldu. Aynı süreçte 12 bin metrekare bordür yapıldı.
Kazım Dirik ve Mevlana Mahalleleri arasındaki ulaşamını rahatlatmak amacıyla Manda Çayı üzerine iki köprü inşa edildi. Kurudere’de ise yıpranan eski köprü yıkılarak yerine yenisi yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİYLE

Bornova Belediyesi yol yatırımlarını 2020 yılında iki katına çıkaracak. Yapılan planlamaya göre Haziran ayında açılacak asfalt sezonu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 160 bin metrekare asfalt, 75 bin metrekare parke taş olmak üzere toplamda 40 kilometre uzunluğunda, 224 bin metrekarelik yol çalışması yapmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN