Bilim insanları maymunların kafatasına beton döktü

Bilim insanları maymunların kafatasına beton döktü

Belçika'da bilim insanlarının bir deneyde maymunların kafatasını matkap ile delip beton ile kapatması hayvanseverlerin tepkisini çekti.

Belçika'da bir üniversite laboratuvarında bilim insanlarının denek olarak kullandığı maymunların kafasını matkap ile delip cihaz yerleştirdikten sonra betonla kapattıkları fotoğraflar ortaya çıkınca hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

Hayvan Hakları Koordinatörü Jen Hochmuth, insanlar üzerinde kullanılacak olan ilaçların denemesi için hayvanların bu şekilde kullanılmasının faydalı bir yol olmadığını aksine hayvanlar için zulüm olduğunu ve gereksiz olduğunu söyledi.

Bilim insanları, kafatasına yerleştirdikleri cihazları beton ile sabitleyip ilaç verilen maymunların beyin hareketlerini takip ediyor. İnsan hakları örgütleri, yapılan deneylerin %79'unda hayvanların kullanıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN