Aşk101 dizisinde Osman karakterinin eşcinsel olmasına AK Parti izin vermemiş (Aşk101 konusu ne?)

Aşk101 dizisinde Osman karakterinin eşcinsel olmasına AK Parti izin vermemiş (Aşk101 konusu ne?)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix'in yerli yapım dizisi Aşk101'de Osman karakterinin eşcinsel olmasının planlandığını fakat buna izin vermediklerini söyledi. Sosyal medyada gündem olan açıklamanın ardından, 'Aşk101 konusu ne ve oyuncuları kimler?' sorularının yanıtları merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

'Aşk1010 konusu ne ve oyuncuları kimler?', 'Aşk101 hangi kanalda ve nasıl izlenir?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Dijital dizi-film platformu Netflix'te tartışmaların gölgesinde yayınlanan Aşk101 dizisiyle ilgili bir gerçek ortaya çıktı. Senaryoda eşcinsel olması planlanan Osman karakterinin, AK Parti'nin girişimleriyle RTÜK'ün uyarısı üzerine bundan vazgeçildiği öğrenildi. İşte detaylar...

OSMAN'IN EŞCİNSEL OLMASINI AK PARTİ ENGELLEMİŞ

Pınar Deniz, Kubilay Aka ve Kaan Urgancıoğlu gibi sevilen isimlerden oluşan ve Netflix'in üçüncü yerli yapımı olan Aşk101 dizisi, geçtiğimiz aylarda seyirciyle buluşmuştu.

Dizi yayına girmeden Selahattin Paşalı'nın canlandırdığı Osman karakterinin eşcinsel olduğu söylenmiş ve muhafazakar çevrelerce yoğun eleştiri almıştı.

Fakat yapımcı firmadan, dizide gay bir karakterin olmadığı ifade edilmişti. Keza Osman'ın eşcinsel olmadığı ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube'daki programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Aşk101 dizisindeki Osman karakterinin eşcinsel olmasının planlandığını önceden öğrendiklerini ve müdahale ederek buna izin vermediklerini söyledi.

AŞK101 DİZİSİ HANGİ KANALDA? NASIL İZLENİR?

Geçtiğimiz yıl aylarında çekimleri gerçekleştirilen Aşk101 dizisi, 24 Nisan 2020 Cuma günü ücretli olarak hizmet veren online dizi-film platformu Netflix'te 8 bölüm olarak yayınlandı. Dizinin 2. sezonunun olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

AŞK101 İZLE

Ücretli üyelik gerektiren dijital dizi-film platformu Netflix'te yer alan dizinin tüm bölümlerine BURAYA tıklayarak izleyebilirsiniz.

AŞK101 FRAGMANI

AŞK101 KONUSU NE?

Okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutma konusunda plan yapan 17 yaşında bir grup asi lise öğrencisini odağına alan Aşk 101 dizisi, gençlerin aşkı keşfetme süreçlerine yer verecek. 1998 yılında geçen dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek üzere işe koyulduklarında asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar ve bu yolculukta beraberken güçlü olduklarını, sevginin ise zorla var edilemeyeceğini fark ederler.

AŞK101 OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, senaryosunu Meriç Acemi'nin yazdığı, yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer'in oturduğu Aşk 101 dizisi oyuncu kadrosunda; Alina Boz (Eda), Kubilay Aka (Kerem), Mert Yazıcıoğlu (Sinan), Kaan Urgancıoğlu (Kemal), Pınar Deniz, İpek Yazıcı (Işık), Selahattin Paşalı (Osman) gibi isimler yer alıyor.

AŞK101 'EŞCİNSEL OSMAN' TEPKİLERİ

Netflix'in Hakan Muhafız ve Atiye dizilerinin ardından üçüncü yerli yapımı olan Aşk101'de oyuncu Selahattin Paşalı'nın canlandırdığı Osman karakterinin eşcinsel olduğu iddiası, sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri olmuştu.

İlk bölümü 24 Nisan 2020 Cuma günü yayınlanan dizinin iptal edilmesini talep eden bazı sosyal medya kullanıcıları, tepki olarak Netflix üyeliklerini iptal ettiklerini dile getirirken, gösterilen tepkinin manasız olduğunu düşünen diğer sosyal medya kullanıcıları ise, çocukların ulaşmasının daha kolay olduğu televizyon ekranlarında onlarca kadına şiddet, silah, uyuşturucu, adam öldürme gibi toplum kurallarına aykırı sahnelere ses çıkarılmayıp kurgusal bir eşcinsel karaktere tepki gösterilmesine karşı çıkmışlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN