Arda Turan kimdir, kaç yaşında, nereli? Arda Turan Galatasaray'da kaç numarayı giyecek?

Arda Turan kimdir, kaç yaşında, nereli? Arda Turan Galatasaray'da kaç numarayı giyecek?

9 yıl sonra yeniden Galatasaray'a transfer olan Arda Turan'ın hangi takımlarda oynadığı merak ediliyor. 2,5 sezon Barcelona forması giydikten sonra 2 sezon Başakşehir'e kiralanan ve son yarım sezonu kulüpsüz geçiren Arda Turan, Galatasaray ile el sıkıştı. Arda Turan'ın biyografisini merak eden futbolseverler, sosyal medyadan görüşlerini dile getiriyor. Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz, teknik heyetin ısrarlı talepleri doğrultusunda eski milli futbolcuyu kadrolarına kattıklarını söyledi. Peki, 'Arda Turan Galatasaray'da kaç numarayı giyecek?' İşte detaylar...

'Arda Turan kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Arda Turan Galatasaray'da kaç numarayı giyecek?', 'Arda Turan hangi takımlarda forma giydi?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Geçen sezon ara transfer döneminde Başakşehir ile olan kiralık sözleşmesi feshedilen Arda Turan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in transfere yeşil ışık yakmasına karşın başkan Mustafa Cengiz'in talebe olumsuz yanıt vermesi nedeniyle gerçekleşmeyen transfer, 2020-21 sezonu öncesinde gerçekleşti. 9 yıl sonra altyapısından yetiştiği sarı-kırmızılı kulübe geri dönen Arda Turan'ın forma numarası da belli oldu. Detaylar haberimizde...

ARDA TURAN 9 YIL SONRA GALATASARAY'A TRANSFER OLDU

Galatasaray, devre arasında Başakşehir ile yollarını ayıran ve Barcelona ile de sözleşmesi biten Arda Turan ile her konuda anlaşmaya vardı.
Arda Turan, Türk Telekom Stadı'nda yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Kaan Kançal ve Yusuf Günay ile bir araya geldi. 33 yaşındaki futbolcu, daha sonra yöneticiler ile birlikte başkan Mustafa Cengiz'i evinde ziyarete gitti.

ARDA TURAN GALATASARAY'DA KAÇ NUMARALI FORMAYI GİYECEK?

Türk Telekom Stadyumu'nda boş mukaveleye imza atan Arda Turan, 66 numaralı formayı giyecek. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesinin 1+1 yıllık olduğu öğrenildi.

Resmi açıklamanın yakın zamanda yapılması beklenirken 33 yaşındaki futbolcu, 12 Ağustos'ta başlayacak yeni sezon hazırlıklarında takımla birlikte olacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Arda Turan'la anlaştıklarını açıkladı. Cengiz açıklamasında "Teknik ekibin yazılı ve ısrarlı isteği üzerine Arda Turan ile anlaşmaya vardık. Bizi 2 yıl üst üste şampiyon yapan teknik direktörümüz ve ekibinin isteği üzerine eski futbolcumuz ile yeniden bir aradayız. Her açıdan hayırlı olacağına inanıyorum. Herkes hata yapabilir, önemli olan bunlardan dönmektir. Geçmiş geçmişte kalmıştır" ifadelerini kullandı.

ARDA TURAN'IN KARİYERİ

Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Arda Turan, sarı-kırmızılı forma ile 191 maçta 44 gol atarken, 76 da asist yaptı.

2011 yazında Galatasaray'dan, Atletico Madrid'e transfer olan deneyimli oyuncu sonrasında İspanya devi Barcelona ve Başakşehir formaları giydi.

ARDA TURAN KİMDİR?

30 Ocak 1987 yılında İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindedünyaya geldi. Genellikle sol kanatta oynayan Arda Turan, sağ kanat ile forvet arkası pozisyonlarında da görev yapabilmektedir.

Futbola henüz 8 yaşındayken, doğup büyüdüğü Bayrampaşa'nın Altıntepsi mahallesindeki amatör bir takım olan Altıntepsi Makelspor'da başladı. 1997'den 2000'e kadar futbol yaşamını Altıntepsi Makelspor'da sürdürdü. 2000 yılında 12 yaşındayken, Galatasaray'a transfer oldu. 2000'den 2005 yılına kadar Galatasaray altyapısında futbol oynadı.

Galatasaray forması ile ilk resmi maçına, 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında çıktı. Profesyonel olduktan sonra da bir süre Galatasaray altyapısında forma giyen Turan, 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Manisaspor'a kiralandı. Bu takımdaki ilk resmî maçına Ankaragücü ile deplasmanda oynanan maçta çıktı ve 2-0 kazanılan karşılaşmada, hem kulüp kariyerindeki hem de Süper Lig'deki ilk golünü attı.

Manisaspor'da geçirdiği yarım sezonun ardından Galatasaray'a döndü. Galatasaray'ın 9 Ağustos 2006 tarihinde, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mladá Boleslav karşısında 5-2 kazandığı karşılaşmada 2 gol atıp 1 asist yaptı. Böylece Galatasaray forması altında ilk resmi golünü attı. 13 Ağustos 2006 tarihinde, Galatasaray'ın Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada Galatasaray forması ile Süper Lig'deki ilk golünü attı. 2009-10 sezonunda, henüz 22 yaşındayken Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığına getirildi ve 10 sırt numarası verildi.

Arda Turan, Galatasaray forması ile birer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2011 yılının Ağustos ayında, 12milyon euro bonservis ücreti karşılığında İspanyol kulübü Atletico Madrid'e transfer oldu. Ödenen bu bonservis bedeliyle birlikte Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı Türk futbolcu oldu. Madrid ekibindeki ilk resmi maçına 28 Ağustos 2011'de, Osasuna ile oynanan La Liga maçında çıktı.

Atletico Madrid'de oynadığı sezonlarda birer La Liga, UEFA Süper Kupa, İspanya Kral Kupa, İspanya Süper Kupa ile 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken, 2014 yılında, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı gol ile takımının finale yükselmesinde etkin rol oynadı. 2015-16 sezonu öncesinde 34 milyon euro (7 milyon euro başarı bonusları) bonservis bedeli karşılığında bir başka İspanyol takımı Barcelona'ya transfer oldu ve en pahalı Türk futbolcu unvanını elde etti.

Türkiye forması da giyen Arda Turan, Türkiye Milli Takımı'nda oynamadan önce, Türkiye 16 Yaş Altı, Türkiye 17 Yaş Altı, Türkiye 18 Yaş Altı, Türkiye 19 Yaş Altı, Türkiye 20 Yaş Altı ve Türkiye 21 Yaş Altı takımlarında forma giydi. Türkiye Milli Futbol Takımı ile ilk maçına 16 Ağustos 2006 tarihinde Lüksemburg ile oynanan hazırlık maçında çıktı. Arda, Türkiye ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etti ve takımı adına turnuvada 2 gol attı.

Milliyet Spor Ödülü'nü, 2008 ve 2009 yıllarında Yılın Futbolcusu, 2013 yılında Yılın Sporcusu kategorilerinde kazandı. 2010 yılında Yılın Futbolcusu ve 2012 ile 2013 yıllarında ise Avrupa'da Yılın Türk Futbolcusu kategorilerinde Futbol Plus Dergisi Yılın Futbol Oscarları ödülünün sahibi oldu.

2014 yılında 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri kapsamında; Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı. 2008 yılında İspanyol spor dergisi Don Balón tarafından, 1987 ve üstü doğumlu 100 yıldız futbolcu arasında en iyi 8. futbolcu seçildi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 2009 yılının en popüler aktif futbolcusu olarak gösterildi.

ARDA TURAN KAÇ YAŞINDA?

1987 doğumlu olan yıldız futbolcu, 2020 yılı itibariyle 33 yaşındadır.

ARDA TURAN'IN OYNADIĞI TAKIMLAR

Galatasaray (Ağustos 2020)
Başakşehir (Ocak 2018 - Ocak 2020)
Barcelona (Temmuz 2015 - Ocak 2018)
Atletico Madrid (Ağustos 2011 - Temmuz 2015)
Galatasaray (Haziran 2006 - Ağustos 2011)
Manisaspor (Ocak 2006-Haziran 2006)
Galatasaray (Ocak 2005-Ocak 2006)
Galatasaray U21 (Temmuz 2003-Ocak 2005)
Galatasaray Altyapı (Mart 2000-Temmuz 2003)
Bayrampaşa Altyapı (2000)

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE NEDEN LİGDEN ÇEKİLMEK İSTİYOR?

TÜRKİYE'DE HANGİ LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI?

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

KORONAVİRÜS OLAN SÜPER LİG HAKEMİ KİM?

SÜPER LİG'DE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN