Afrika'da da koronavirüs ölümleri arttı, hayatını kaybedenlerin sayısı 414'e çıktı

Afrika'da da koronavirüs ölümleri arttı, hayatını kaybedenlerin sayısı 414'e çıktı

Afrika'da da koronavirüs ölümleri arttı, Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 414'e yükseldi.

Afrika kıtasında yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 414'e yükseldi.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin verilerine göre, kıta genelinde yeni tip koronavirüsten son 24 saatte 54 hasta daha hayatını kaybetti. Böylece Afrika kıtasındaki toplam can kaybı 414 oldu.

VAKA SAYISI 10 BİNE DAYANDI

Kıtada 51 ülkeye yayılan Kovid-19 vaka sayısı ise bir günde 8 bin 536'dan 9 bin 198’e yükseldi. İyileşenlerin sayısı 813 oldu.

Afrika genelinde şu ana kadar 43 ülke sınırlarını tamamen kapatırken, 7 ülke de uluslararası hava trafiğini sonlandırdı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN