3600 ek göstergede son durum | 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek göstergede son durum | 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge ile ilgili hükûmetin çalışmaları devam ederken, salgın sürecinin bunun çıkmasına engel olduğu biliniyor. Özellikle kolluk kuvvetlerinin salgın sürecinde önemli adımlar attığı kaydedilirken, 3600 ek gösterge ile ilgili son durum tüm çevrelerce takip ediliyor.

Polisinden jandarmasına, sahil güvenliğinden din görevlisine, hemşiresinden öğretmenine kadar birçok meslek grubunu yakından ilgilendiren ‘3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?’ sorusu, milyonlar tarafından yanıt bekliyor.

BAKAN SOYLU'DAN POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Soylu, polislere verilmesi düşünülen 3600 göstergenin sorulması üzerine hükümet olarak bunu gerçekleştireceklerini, bu konuda sözlerinin olduğunu, sözlerini pandemi süreci ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceklerini, Türk polis teşkilatının, jandarmanın, sahil güvenliğin bu süreçte önemli adımlar attığını söyledi.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ek göstergelerin 3600'e çıkarılmasıyla birlikte öğretmen, hemşire, polis, din görevlisinin emeklilikleriyle birlikte kendileri de olumlu anlamda etkilenecek. Emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak. Tüm memurların bordrosunda temel ölçütlerden birisi olan ek gösterge miktarındaki artış maaşlarda artışa sebep olacak fakat asıl etkiyi emeklilerin maaşlarında ve emekli ikramiyesinde görecek.

4'ün 1'i derecesinde 25 yıl görev yapmış memurun 77 bin TLlik ikramiyesi, ek gösterge 3600 olduğu zaman 94 bin lira olacak. 30 yıllık memurun emekli ikramiyesi 92 bin liradan 113 bin liraya yükselecek. Yani 3600 ek gösterge 17-2- bin civarında artış getirecek. Emekli maaşlarında ise 500 TL'lik bir artış olması bekleniyor.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a bu konuda 3600 ek göstergesinin 2019 yılı sonunda çıkacağı sözünü hatırlatan bir basın mensubuna yanıt olarak Kalın ise toplantıda gündeme gelmediğini, ilerleyen dönemde gündeme gelebileceğini, son yaptıkları toplantıda 3600 ek gösterge konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN