2020 KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman? KYK yurt ve burs başvuru tarihleri

2020 KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman? KYK yurt ve burs başvuru tarihleri

KYK yurt başvuruları binlerce üniversite öğrencisinin gündeminde yer almaya devam ediyor. 2020 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir lisans veya ön lisans programına yerleşmeye hak kazanan onlarca üniversite öğrencisi, eğitim öğretim yılı başlamadan önce yurt ve başvuru açıklamalarına odaklandı. Peki 2020 KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman? İşte KYK yurt ve burs başvuru tarihleri…

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) her sene olduğu gibi 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de üniversite öğrencilerinin yayında. Milyonlarca öğrenciye burs ve barınma yardımında bulunan KYK, bu senede burs yardımında bulunmaya devam etmekte. İşte KYK yurt ve burs başvuru tarihleri…

YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK Genel Müdürlüğüne göre her sene ağustos ayından sonra alınan yurt başvurularının , bu sene gerçekleşen pandemi süreci nedeniyle Yükseköğretim Kurulu'nun açıklayacağı akademik takvimin yayımlanmasının ardından belirleneceği ve öğrenciler ile paylaşacağını gösteren açıklamada öğrencilerin yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlük resmî internet sayfasından ulaşabilecekleri bildirildi.Gelişmelerin Bakanlığın sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilebilir.

KYK yurt başvuruları geçtiğimiz 2019 senesinde 19 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde son bulmuştu.

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK Kredi ve burs başvuruları bütün üniversitelerin dikey, yatay geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını devam ettirecektir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs, yurt ve öğrenim kredisi başvurularının alınacağı tarih ile ilgil henüz resmî bir açıklamada bulunulmadı.

Burs başvuruları geçtiğimiz sene 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilmişti.

Konu ile alakalı açıklamalar geldikçe KARAR.COM'da sizlerle paylaşacağız.

KYK NEDİR?

KYK yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu, ihtiyacı olan öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs veya kredi verilmesine ilişkin Kanın hükümlerine göre ödenen karşılığı olmayan ücrettir. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesini amaçlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN