2020 KPSS ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarı indir | AÖBT soru ve cevapları yayınlandı

2020 KPSS ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarı indir | AÖBT soru ve cevapları yayınlandı

20 Eylül 2020 Pazar günü gerçekleştirilen 2020 KPSS ÖABT sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. ÖSYM’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; 2020 KPSS AÖBT soru ve cevap anahtarının öğrencilerin erişimine açıldığını duyurdu.

Öğretmen olmak için adayların girdiği Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Adaylar, 2020 KPSS AÖBT soru kitapçığı ve cevap anahtarını indirerek, sınavda verdikleri doğru ve yanlışları kontrol ediyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları, ÖSYM tarafından 22 Ekim 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesinden paylaşılacak. Sınav sonucu T.C. Kimlik Numara ve ÖSYM Aday Şifresi ile öğrenilecek.

KALAN KPSS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ön Lisans : 25 Ekim 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim : 22 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) : 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek) sonuçları 22 Ekim 2020,

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) sonuçları 22 Ekim 2020,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları 22 Ekim 2020,

KPSS Ön Lisans sonuçları 26 Kasım 2020,

KPSS Ortaöğretim sonuçları 24 Aralık 2020,

KPSS DHBT sonuçları 27 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak.

2020 KPSS ÖABT SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI HAKKINDA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kılavuzunda paylaşılan bilgilere göre, adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ve mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmaz ve öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış yanıtlar ve KPSS puanları bulunacak. İnternet sitesinde paylaşılan sonuç bilgileri adaylara tebliğ edilir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde güncelleme olan öğrencilerin, daha evvel aldıkları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre tekrardan düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere ‘Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi’ işlemini hizmete sundu. Bu hedefle kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir ‘Sonuç Belgesi Kontrol Kodu’ basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından erişiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN