Yılın en iyi komedisi ‘Hastalık Hastası’

Yılın en iyi komedisi ‘Hastalık Hastası’

Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklandı. ‘Yılın En İyi Oyunu’ Zeynep Özden’in çevirip yönettiği ‘Ter’ oyunu seçilirken, İBB Şehir Tiyatroları’nın ‘Hastalık Hastası’ ise ‘Yılın En İyi Komedisi’ oldu.

2013’den beri verilen Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nin bu yılki kazananları açıklandı. Jüri, bu yılki oyunları değerlendirirken perdelerin pandemi nedeniyle 13 Mart’tan beri kapalı olduğunu göz önünde bulundurdu. Sadece izleyebildikleri oyunları değerlendiren jüri, 58 oyunu değerlendirdi. Bu yılki ‘Yılın En İyi Oyunu’ ödülü Lynn Nottage’ın yazdığı, Tiyatro Pera’da Zeynep Özden’in çevirip yönettiği ‘Ter’ adlı oyuna verilirken, ‘Yılın En İyi Komedisi’ ödülü ise, Molière’in yazdığı, İBB Şehir Tiyatroları’nda Tolga Yeter’in sahneye koyduğu ‘Hastalık Hastası’na verildi. Ödüllerde ‘En İyi Küçük Salon Oyunu’ Mihail Bulgakov’un yazıp Küçük Salon’da Emre Tandoğan’ın uyarlayıp yönettiği ‘Köpek Kalbi’ ile Yakup Turğut’un yazıp, Voll Nokta’da Sultan Ertuğrul’un yönettiği ‘Estarabim’ adlı oyunlar arasında paylaştırıldı. Ekin Yazın Dostları Seyircileri grubu ise, Ekin Yazın Dostları Seyircileri Ödülü’nü Gestus’da Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği ‘Orijinal Günahlar’ adlı oyuna verdi. Ödüller, sokağa çıkma kısıtlamaları kalktıktan sonra tarihi belirlenecek törenle sahiplerini bulacak.

BİR AİLE EĞLENCESİ

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin Asutay Ersin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. Oyun, hastalık hastası Argan’ın cebimden doktor için para çıkmaz düşüncesiyle başkasına aşık kızını bir doktorla evlendirmek için verdiği mücadeleyi komik bir dille izleyiciye aktarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN