Mangalda tavukları bu sosla deneyin, yiyen bir daha isteyecek! İşte tavukları lokum gibi yapan mangallık sos tarifi

Mangalda tavukları bu sosla deneyin, yiyen bir daha isteyecek! İşte tavukları lokum gibi yapan mangallık sos tarifi

Piknik sezonunun gelmesiyle birlikte mangal keyfi de tekrar popüler hale geliyor. Ancak, mangal yaparken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Bunlardan biri de mangal sosu. Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir mangal sosu tarifini sizin için derledik.

Mangal, yaz aylarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri olarak Türk kültüründe köklü bir yere sahip. Aile ve arkadaşlarla bir araya gelip doğanın tadını çıkarmak, közde pişmiş enfes etlerin ve sebzelerin tadına varmak için tercih edilen bu aktivite, birçoğumuz için keyif dolu anılarla dolu. Ancak mangal keyfinin vazgeçilmezi olan lezzetli soslar, etlerin ve sebzelerin tadını bir üst seviyeye taşıyan gizli kahramanlardır. İşte size, mangalın vazgeçilmez eşlikçisi, enfes sosların en özel tariflerinden biri: Mangal sosu!

MALZEMELER

2 kilo et/ tavuk için;

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı sıvı yağ

4 diş sarımsak

1 adet minik soğan (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

Baharatlar;

1 dolu tatlı kaşığı kekik

1 dolu tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 fiske kimyon

basliksiz-2.jpg

YAPILIŞI

  • Sarımsak, bir kaba minik rende ile rendelenir.
  • Soğanın suyu lezzet ve yumuşaklık verdiği için, rendeleyip sadece suyunu sıkıp kullanıyoruz ya da en minik rende ile püre şeklinde incecik rendeleyebilirsiniz. Soğan kullanmadan, sadece sarımsakla da yapabilirsiniz.
  • Tuz serpilir. Üzerine sıvı yağ, salça ve yoğurt konulup, iyice çırpılır.
  • Baharatlar ilave edilir. İstediğiniz ekstra baharatı ilave edip, oranları arttırabilirsiniz.
  • Hepsi çırpıldıktan sonra, etler ilave edilip harmanlanır.
  • Üzeri streç ya da kapak ile kapatılıp, dolapta en az 2-3 saat dinlendirilir. Geceden yapıp, bir gün sonraya da kullanabilirsiniz ya da hemen de yapabilirsiniz ama durdukça lezzetlenecektir.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN