Van'da üretilen hava dezenfekte cihazına talep arttı

Van'da üretilen hava dezenfekte cihazına talep arttı

Van'da İranlı girişimci Mehrdad Fojlaley tarafından üretilen hava dezenfekte cihazı, koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından yoğun talep görüyor. Cihaz havadaki virüs, bakteri ve kötü kokuları yok edebiliyor.

Van'da İranlı girişimcinin ürettiği, negatif iyonlarla havadaki zararlı gazları ayrıştırarak temiz havanın içeri girmesini sağlayan hava dezenfekte cihazı, yurt içi ve dışından yoğun ilgi görüyor.

Girişimci ve biyomekanik mühendisi Mehrdad Fojlaley, havadaki virüs, bakteri ve kötü kokuları yok etmek üzere geliştirdiği cihazın seri üretimini yapmak için ülkesinden gerekli desteği göremeyince, Van'daki İş Geliştirme Merkezi'ne (İŞGEM) müracaat etti.

SON DÖNEMDE İLGİ ARTTI

Kendisine tahsis edilen atölyede üretime başlayan, ISO 9001, ISO 13485 ve CE belgeleri ile Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri de alan Fojlaley'in geliştirdiği cihaza, son dönemde ilgi arttı.

İranlı girişimci, birçok ilin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve İran gibi bazı ülkelerden de sipariş almaya başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONAY ALDI

Fojlaley, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava dezenfekte cihazını Sağlık Bakanlığından onay aldıktan sonra üretmeye başladığını söyledi.

İki yıldır Türkiye'de farklı alanlarda üretim yaptığını belirten Fojlaley, "Nano teknoloji ve manyetik plazmayla havayı, yüzeyleri dezenfekte edebiliyoruz. Hiçbir kimyasal madde kullanmadan ve filtresiz bu işi gerçekleştiriyoruz. Belgelerimizi aldıktan sonra cihazın seri üretimine başladık. Çok sayıda sipariş alıyoruz. Öncelikli olarak hastane ve eczaneler, yoğun bakım odaları ve evler için satıyoruz." diye konuştu.

Kullanılan mekana göre 4 çeşit cihaz geliştirdiklerini anlatan Fojlaley, şöyle devam etti:

"ÇOK SAYIDA TALEP GELİYOR"

"Ambulans ve diğer araçlar ile kapalı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Günde 30 cihaz üretebiliyoruz. Yurt dışından Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan çok talep alıyoruz. Şu an önceliğimiz yurt içinde satmak. İlerleyen zamanlarda yurt dışı pazarına açılmayı planlıyoruz. Koronavirüs nedeniyle çok sayıda talep geliyor. Sabah akşam çalışarak, taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Dünyada bu işi yapan ilk firmayız. Uluslararası patentimiz var. Son zamanlarda etkili olan salgın nedeniyle cihaza ilgi arttı."

Mekaniğinde bulunan plazma teknolojisi sayesinde nano titanyumun devreye girmesiyle, havadaki zararlı gazları ayrıştırarak temiz havanın oluşmasını sağlayan cihaz, iki çeşit havalandırma sistemiyle gözle görünmeyen toz, duman gibi mikroorganizmaların partiküllerini yok ederek ancak maskeyle girilebilen ortamların dezenfekte edilmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN