Uzaktan eğitim ne zaman bitecek? MEB'den uzaktan eğitim açıklaması

Uzaktan eğitim ne zaman bitecek? MEB'den uzaktan eğitim açıklaması

Covid-19 salgını sebebiyle ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri için EBA TV üzerinden uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kritik Kabine Toplantısından hemen sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden uzaktan eğitimin ne zaman biteceğine dair açıklamalarda bulundu. İşte milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konuya dair detaylar…

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, okullarda bu yıl ki eğitim öğretimi sona erdirdiklerini duyurdu. Durum böyle olunca EBA TV üzerinden devam eden uzaktan eğitimin de ne zaman biteceği merak konusu oldu. Öğrenci, öğretmen ve velilerin merakla beklediği tarihe dair açıklama ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. İşte MEB’in uzaktan eğitime dair açıklaması…

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısından sonra yaptığı okulların kapandığına dair açıklamanın hemen sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,
Twitter hesabı üzerinden uzaktan eğitim süreci ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Bakan Selçuk, paylaşımında, Covid-19 salgınına karşı aldıkları önlemler çerçevesinde 23 Mart Pazartesi tarihinde TRT EBA TV ekranlarından başladıkları uzaktan eğitim sürecinin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Bununla birlikte, telafi eğitimi ve sürecin devamına dair diğer tüm detayların vatandaşlar ile ayrıca paylaşacakları ifade edildi.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki açıklamalarında aslında EBA TV zerinden yapılan uzaktan eğitimin de bir telafi eğitimi olduğunu söylemiş ve öğrencilerin yaz tatilinin tadını doya doya çıkmalarını istediklerini ifade etmişti. Bu nedenle Temmuz ve Ağustos aylarında herhangi bir telafi eğitimi planı bulunmuyor. Ancak bu hiç telafi eğitimi olmayacak anlamına da gelmiyor. Kademeli olarak hayata geçirilecek olan telafi eğitiminin Haziran ayının ikinci yarısında ve Eylül ayında okulların açıldığı zaman yapılması konusunda bir hedef bulunuyor. Bununla birlikte, planlanan telafi eğitimlerinin örgün eğitim gibi uzun süreli olması da söz konusu değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN