Üsküdar sahilde çekirdek yemenin cezası ne kadar? Salacak Kız Kulesi sahilde çekirdek yemek yasaklandı!

Üsküdar sahilde çekirdek yemenin cezası ne kadar? Salacak Kız Kulesi sahilde çekirdek yemek yasaklandı!

İstanbul Boğazı'na sahili bulunan ilçelerden Üsküdar'da, deniz kenarında çekirdek yemek yasaklandı. İlçe belediyesinin aldığı kararla, Harem ve Küçüksu arasında kalan sahil boyunca çekirdek yiyen ve satan kişilere para cezası verilecek. Haberi duyan vatandaşlar, 'Üsküdar sahilde çekirdek yemenin cezası nedir?' sorusunun yanıtını sosyal medyada araştırma başladı. İşte, 'Üsküdar'da çekirdek yemenin yasaklanmasının nedeni'...

'Üsküdar sahilde çekirdek yemenin cezası ne kadar?', 'Sahilde çekirdek yemek neden yasaklandı?', 'Üsküdar'da nerelerde çekirdek yemek ve satmak yasak?' sorularının yanıtların ısayfamızda aktardık. Özellikle deniz kenarı semtlerde vatandaşlar yedikleri çekirdiklerin kabuklarını ve çöplerini yerlere atmaları, yıllardır çirkin görüntülere ve çevre kirliliğine neden oluyor. Üsküdar Belediyesi, bazı semtlerde sahilde çekirdek yenmesinin ve satılmasının kısıtlandığını açıkladı. Detaylar haberimizde...

SAHİLDE ÇEKİRDEK YEMEK NEDEN YASAKLANDI?

Üsküdar sahilinde çekirdek ve kabuklu kuru yemiş yemek yasaklandı. Özellikle yaz aylarında çok sayıda kişinin yürüyüş yapıp, oturduğu Üsküdar sahil yollarında yerlere ve kayalıklara atılan çekirdek kabukları kötü bir görüntü oluşturuyor ve çevreye zarar veriyordu.

ÜSKÜDAR SAHİLDE ÇEKİRDEK YEMENİN CEZASI NE KADAR?

Üsküdar Belediyesi'nin aldığı kararla birlikte çevre kirliğinin önüne geçilmesi amacıyla bugün itibarıyla Harem'den, Küçüksu'ya kadar sahil yolu boyunca çekirdek ve kabuklu kuru yemiş tüketen her kişiye 61 TL para cezası kesilecek. Zabıta ekipleri tarafından kesilecek cezalarla tahsis edilen para ise engelli bireyler için açılan fona aktarılacak.

SAHİLDE ÇEKİRDEK SATIŞI DA YASAKLANDI

Alınan bir diğer kararla sahil yolundaki büfelerde çekirdek satışı yasaklandı. Öğle saatlerinde Salacak sahiline gelen belediye temizlik personelleri kayalıkların arasına atılan çekirdek ve kuruyemiş kabuklarını temizledi.

NERELERDE ÇEKİRDEK YEMEK VE SATMAK YASAKLANDI?

Üsküdar Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda, ilçe sınırlarında kalan Harem ile Küçüksu semtleri arasında deniz kenarlarında çekirdek yemek yasaklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN