Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite finalleri nasıl yapılacak? İşte YÖK'ün açıklaması

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite finalleri nasıl yapılacak? İşte YÖK'ün açıklaması

Üniversite final sınavları nasıl yapılacak? Üniversiteler açılacak mı? sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Milyonlarca üniversite öğrencisi, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla uzaktan eğitim aracılığıyla derslerini sürdürdü, vize sınavlarını gerçekleştirdi. Peki, üniversite finalleri nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

'Üniversiteler ne zaman açılacak?', 'Üniversite finalleri nasıl yapılacak?', 'Üniversiteler açılacak mı?' sorularının yanıtları internette araştırılırken son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan geldi. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla üniversitelerde 2019-2020 eğitim-öğretim sezonu bahar dönemi, internetten online olarak geçirildi. Mayıs ayının son haftalarına girilirken final sınavlarının uzaktan mı yoksa yerinde mi yapılacağı merak konusu oldu. Peki, 'üniversite açılış tarihi belli oldu mu?' İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

İlkokul, ortaokul ve liselerde mevcut eğitim-öğretim sezonunun biteceği ve yeni sezonun başlayacağı tarihi açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin açılış tarihini Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) duyuruacağını açıkladı.

YÖK'ten yapılan açıklamada üniversitelerin açılma durumuyla ilgili olarak, "Devletin ilgili kurumları tarafından 1 Haziran 2020'den itibaren 14 gün boyunca salgının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçtiğinin beyan edilmesi koşuluyla 15 Haziran'dan sonra üniversitelerimizde normale dönüşün ilk aşaması başlayacaktır" denildi.

YÖK 6 GB ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

YÖK Başkanı Yekta Saraç Saraç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, covid-19 salgın hastalığı tedbirleri kapsamında üniversitelerde okuyan öğrencilere yönelik sınavlar konusunda önemli bir karar aldıklarını söyledi.

Salgın süreci ve Sağlık Bakanlığı'nın görüşlerine ilişkin değerlendirmeler neticesinde üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer bütün sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine karar verdiklerini aktaran Saraç, şunları kaydetti:.

"Üniversitelerimizdeki sınavlar, şeffaf ve denetlenebilir olma şartıyla dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak. Buna ilişkin ek duyuruları üniversitelerinizden takip edebilirsiniz. Bu süreci rektörlerimizle birlikte öğrenci merkezli götürmeye ve değerli öğrencilerimizin salgından en az şekilde etkilenmesine çalışıyoruz."

ÜNİVERSİTE FİNAL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Üniversite final sınavlarının online olacağını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Finallerin nasıl yapılacağı üniversitelere bırakılmıştı. Hazirandaki LGS ve YKS hareketliliğe sebep olacağı için, bizde, finallerin yüz yüze yapılması hareketliliği artırır kaygısı oluştu. Bilim Kurulumuzda bunu değerlendirdik. YÖK kararı aldı. FİNALLER ONLINE OLARAK YAPILACAK." ifadelerini kullandı

YÖK DERSLERİ PLATFORMU GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN