Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye nasıl yapılır? 1170 lira maaş desteği şartları

Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye nasıl yapılır? 1170 lira maaş desteği şartları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kısa süre önce ücretsiz izne çıkarılan ancak kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlar için maaş desteği verileceğini duyurmuştu. Peki ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye nasıl yapılır? Tüm bilgiler karar.com’da…

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlar, destek paketinden yararlanmak için şartlarını çok iyi araştırmaya başladılar. Koronavirüs tedbirleri kapsamında verilen maaş desteğinin şartları nelerdir? İşte detaylar…

Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye nasıl yapılır?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi ve bu kapsamda işten çıkarmalar yasaklanıyor. İşveren istediği takdirde çalışanını ücretsiz izne çıkartabilecek ve durumda çalışanına güçlük olarak 39 lira 24 kuruş ödenecek. Ancak 15 Mart’tan sonra işine son verilen veya ücretsiz izne ayrılan çalışan eğer işsizlik maaşı alamayan çalışanlara da bu miktarda ödeme yapılacak. 447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici maddeye göre iş verenin çalışanını ücretsiz izne ayırması ile 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik sigortası alamayan kişi günlük olarak o da 39,24 TL yardımdan faydalanabilecek. Bu yardımı aldığı halde çalışan kişiler olduğu tespit edilirse işverene cezalar verilecek.
Şuan üç ay yapılması planlanan destek yardımının ilerleyen süreçte Cumhurbaşkanının onay ile 6 aya kadar uzatılabileceği söylendi.

1170 lira maaş desteği şartları

Maaş desteği için aranan şartlarla ilgili henüz net bir açıklama yetkililer tarafından gelmedi. Ancak 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik maaşından faydalanamayan kişiler bu desteğe başvurabilecekler.

Ücretsiz izin nedir?

Ücretli izin durumunda çalışan kanun tarafından ona verilen izin haklarından faydalanırken maaşını aynı şekilde almasıdır. Bu durumda çalışan tıpkı çalışıyor gibi maaşını tam olarak alır. Ancak fazla mesai gibi bir durum olmayacağından kişi herhangi bir ek ücret talep edip alamaz. Ücretsiz izin de ise durum tamamen farklı olur. Yani çalışan işine belli bir süre ile ara verilmiş olur. İş sözleşmesi iş verenin belirlediği süreye kadar askıda kalır. Bu süre içerisinden işçi fiilen çalışma ve çalışmadığı günler için de para alamaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN