Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları neler? Ücretsiz izin maaş desteğine nasıl başvurulur?

Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları neler? Ücretsiz izin maaş desteğine nasıl başvurulur?

Ölümcül corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle üretim ve hizmetlerine ara veren işyerlerinde ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışanlara 3 ay boyunca 1170 lira ödenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, günlük 39 lira 24 kuruşa denk gelen ücretsiz izin maaş desteğinin, 15 Mart'tan sonra işten çıkarılanların faydalanabileceğini açıkladı. Peki, ücretsiz izin maaş desteğina nasıl başvurulur? Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları neler? Ücretsiz izin maaşı ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan ve bu süreçte maaş ödemesi yapılmayan çalışanlara 3 ay süreyle aylık 1170 lira ödeneceğini duyurdu. Ölümcül salgın nedeniyle milyonlarca vatandaş uyarılar doğrultusunda 'gönüllü karantina' uygulayarak haftalardır evlerinden çıkmıyor. Bu süreçte birçok işyeri kepenklerini indirmek zorunda kalırken yüzbinlerce çalışan ücretsiz izne çıkarıldı. Devlet, ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışanlara günlük 39 lira 24 kuruş (aylık 1170 lira) verilmesini kararlaştırdı. Peki, "ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları neler?", "Ücretsiz izin maaş desteğina nasıl başvurulur?", "Ücretsiz izin maaş ödemesi ne zaman yapılacak?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILANLARA 1170 LİRA MAAŞ MÜJDESİ

Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarına yönelik bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ücretsiz izin için maaş desteği verileceğini duyurdu.

Bakan Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." dedi.

200 BİNDEN FAZLA FİRMA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ'NE BAŞVURDU

Kısa çalışma ödeneğinde bugüne kadar 200 binden fazla firmanın başvuru yaptığını dile getiren Albayrak, "Bu firmalar, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı. 25 bin liralık destek finansmanına 290 bin esnaf başvurdu, 4 milyar 73 milyon lira finansman tahsis edildi." şeklinde konuştu.

ALBAYRAK: ÖZEL BANKALAR BİZİ ÜZDÜ

Özel bankaların tavrından rahatsız olduklarını aktaran Albayrak, şöyle devam etti:

"Bireysel destek paketine 4 milyon 200 binden fazla vatandaş başvurdu. 250 binden fazla vatandaşımıza 1,5 milyar lira tahsis gerçekleşti.

'İş'e Devam' finansmanı için 66 bin 171 firma başvurdu, 34 bin 858'inin süreci sonuçlandı ve 29 milyar 558 milyon lira tahsis edildi. Kamu bankaları vatandaşın yanında dururken, özel bankaların takındığı tavır bizleri üzmektedir. Onları da sürece davet ediyorum.

Kamu bankaları işletmelerin 20,5 milyar liralık, 795 bin vatandaşın da 40,6 milyar liralık kredi borcunu öteledi. Küresel ticaret için farklı mekanizmaların devreye alınmasını destekliyoruz. Bunun dışında hiçbir kurum ya da ülkeden talebimiz olmamıştır"

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?

Koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadelede yeni kararlar içeren, 62 maddelik bir taslak metin hazırlandı. Bu taslağa göre işten çıkarma yasaklanıyor. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş (aylık 1170 lira) ödenecek. Ayrıca 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de aynı miktar ödenecek.

447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ KAÇ AY OLACAK?

3 ay yapılacak olan yardımın süresini Cumhurbaşkanı 6 aya kadar uzatabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de bu destekten yararlanabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Corona virüs (covid-19) salgını nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışanlara 3 ay süreyle aylık 1170 lira ödeneceği açıklandı. Fakat ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Salgın hastalık nedeniyle iş yapamaz hale gelen işyerlerinde ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için hazırlanan 'ücretsiz izin maaş desteği'ne başvuru şartları ile ilgili henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de bu destekten yararlanabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Albayrak'ın duyurduğu ücretsiz izin desteği maaş ödemesine nasıl başvuru yapılacağı henüz belli değil. İlerleyen günlerde ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili detayların paylaşılması bekleniyor.

Ücretsiz izin maaş desteği, kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ile ilgili son dakika haberlerini ve corona virüs (koronavirüs) son durum haberlerini KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

İŞSİZLİK MAAŞI PTT'YE GİTMEDEN ALINABİLİR Mİ?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ MAAŞ HESAPLARINA YATACAK

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 13 Nisan 2020 saat 19.30 itibariyle dünya genelinde 117 bin 585 kişi, Türkiye'de ise 1296 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

MAHALLEMDE CORONA VİRÜS VAKASI VAR MI?

Her akşam son verileri kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde koronavirüs vakalarının yoğunlaştığı il ve ilçeleri harita üzerinde açıkladı. Üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğunlaşan vaka sayılarını, bulunduğunuz mahalle düzeyinde de görmeniz mümkün. Mahalle mahalle covid-19 vakası sorgulamak için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER, NASIL ANLAŞILIR?

Yaklaşık 4 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını, insanları tedirgin etmeye devam ediyor. Bugüne kadar belirtileri grip salgınına benzetilen koronavirüsün, yeni belirtileri ortaya çıktı. Bilim insanları tarafından enfekte hastalar üzerinde yapılan bir araştırmada, daha önce görülmeyen semptomların görüldüğünü fark ettiler. Koronavirüs belirtilerini öğrenmek için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN