Ücretsiz izin desteği başvuru sayfası | Ücretsiz izne çıkarılanlara ne kadar para verilecek?

Ücretsiz izin desteği başvuru sayfası | Ücretsiz izne çıkarılanlara ne kadar para verilecek?

Koronavirüs (corona virüs) salgını ile birlikte tüm dünya olduğu gibi ülkemiz ekonomisi de olumsuz olarak etkilendi. Türkiye’de işsiz kalan vatandaşlara maaş desteği yapılacağı duyuruldu. Peki ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye yapılacak? İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Berat Albayrak koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada ücretsiz olarak izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verileceği duyuruldu. Peki ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nereye nasıl yapılır? Ücretsiz izne çıkarılanlara ne kadar para verilecek? Tüm bilgiler karar.com’da…

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILANLARA NE KADAR PARA VERİLECEK?

Koronavirüsle mücadele kapsamında hem ekonomik hem de sağlık anlamında son derece önemli tedbirler alınıyor. Koronavirüsle birlikte ciddi anlamda ekonomik sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Pek çok işletme iş yapamadığından ötürü çalışanlarını izne çıkarmak zorunda kaldı. Yine büyük oranda işletme kapanma yoluna girdi. Birçok çalışan kişinin işsiz kalması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, insanların yaşadığı bu zorlu sürece dikkat çekerek, ücretsiz izne çıkan insanlara müjde verdi. Bu kişilere maaş desteği yapılacağını söyledi.

Torba yasa tasarısında yer alan geçici madde de yer alan ifadelere göre kişilerin 15 Mart 2020 tarihinden soran işten çıkarılmış olmak kaydı ile işsizlik ödeneğinden de faydalanamadıkları durumda fesih yasağı süresi boyundan fondan her gün 39,34 TL nakit desteği verileceğini bildirildi. Bu da ortalama en düşük işsizlik maaşı kadar olup 1100 TL civarı olacaktır.

Ücretsiz izne ayrıldığı halde işveren çalışanını çalışmaya devam ettiği tespit edildiğinde ise idari para cezalarının dört katı olacak şekilde ceza verilecek.

Bu nakit ücret desteğin şimdilik altı aylık bir süreç olduğunu uzatılıp uzatılmaması da Cumhurbaşkanı’nın yetkisine göre olacaktır.

Ücretsiz izin maaşı ile ilgili detaylı olarak kimlerin faydalanabileceği ilgili net bilgiler henüz bakanlık tarafından açıklanmadı. Yetkililer tarafından kimlerin bu ücretsiz izin destek maaşından yararlanacağı açıklandığı zaman detaylar paylaşılacaktır. Şuan için sadece işsizlikten faydalanamayan ancak ücretsiz izne çıkarılmış vatandaşları kapsamaktadır. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili kesin bilgiler bakanlık tarafından verilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN