Türkiye Hentbol Federasyonu ligleri şampiyon olmadan tescil etti

Türkiye Hentbol Federasyonu ligleri şampiyon olmadan tescil etti

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, ligler şampiyonsuz ve küme düşme olmadan tescil ettiklerini açıkladı. Hentbol Süper Ligi'nde 2009'dan beri şampiyon olan Beşiktaş ligde lider konumdaydı.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınının insan hayatını tehdit etmeye devam etmesi nedeniyle ülkemizde fedarasyonlardan bir bir ligleri iptal kararları geliyor.

Geçtiğimiz gün basketbol ve voleybol federasyonları tarafından alınan şampiyonsuz tescil kararlarının ardından bugün de Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu bir açıklama yaptı.

ŞAMPİYON İLAN EDİLMEYECEK

Koronavirüs salgını nedeniyle ligleri tescil ettiklerini açıklayan Eyüboğlu, ''Yönetim kurulumuz bugün toplandı. Biz hentbol olarak normal sezonun tescil edilmesini, Türkiye Kupası dahil olmak üzere şampiyon ilan edilmemesini, ligden düşme olmaması kararını aldık. Kulüplerin Avrupa kupalarına katılımı liglerindeki sıralamalara göre yapılacak. Gelecek sezon ile ilgili yönetim kurulumuz karar verecektir. Bu alınan karar bütün kulüplerin ortak görüşü.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan 9 ekibin mücadele ettiği hentbol liginde şampiyon uzun zamandır değişmiyordu.

BEŞİKTAŞ 10 YILDIR ŞAMPİYON OLUYOR

Beşiktaş, 2009 senesinden bu yana her yıl şampiyonluk kupasını kaldıran takım oluyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN