Türk, Çin ve Danimarkalı bilim adamları bakteriden elektrik üretti

Türk, Çin ve Danimarkalı bilim adamları bakteriden elektrik üretti

Türkiye, Danimarka ve Çin'den bilim insanlarının yürüttüğü ortak çalışmada bakteriden elektrik üretildi. Doğadaki koşullara bağlı olmayan temiz enerji kaynağı anlamına gelen buluş, biyolojik pil teknolojisi için kritik bir adım.

Nature dergisinde yayınlanan bilimsel makaleye göre, Türkiye, Danimarka ve Çinli bilim insanları yüzeylerini özel kimyasallarla modifiye ederek ürettikleri karbon merkezli kuantum partikülleri ile "Shewanella oneidensis MR-1" tipi bakterileri besleyerek, temiz bir enerji kaynağı üretmeyi başardılar.

Karbon noktaları, bakterilerin biyoelektrik üretimini ciddi oranda arttırarak bakterilerden pil yapılmasına imkan veriyor. Diğer yeşil enerji kaynakları (güneş, rüzgar, su, vs.) doğaya bağlı üretim gösterirken, bu bakteriler her yerde istenilen ölçekte elektrik üretebilecek.

Pil teknolojisinde kritik bir adım olarak değerlendirilen sistemde, tek bir bakteri gerekli besin ortamında ve icat edilen kuvantum partikülleri ile bir gecede milyonlarca elektrik üretebilen bakteriye dönüştürülebiliyor.

ÇALIŞMANIN TAMAMINI NATURE DERGİSİNDEN OKUYABİLİRSİNİZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN