Tüpraş, 2020'nin ilk çeyreğinde 2.2 milyar lira zarar etti

Tüpraş, 2020'nin ilk çeyreğinde 2.2 milyar lira zarar etti

Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Tüpraş, koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle 2020'nin ilk çeyreğinde 2.2 milyar lira net zarar açıkladı.

Tüpraş 2020’nin ilk üç ayında 2 milyar 265 milyon lira net zarar açıkladı. Zararın ana sebebi petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş nedeniyle kaydedilen stok zararı.

Bu dönemde Tüpraş’ın net finansal giderleri, kur etkisiyle yıllık bazda yüzde 51.9 yükselerek 913 milyon liraya ulaştı. Şirketin net borcu da ilk üç ay sonunda sonunda 12.2 milyar liraya ulaştı.

Tüpraş tarafından düzenlenen telekonferansta Koronavirüs salgınının da şirket performansı üzerinde olumsuz etki yaptığı belirtildi. Tüpraş’ın ilk 3 aydaki satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azalarak 16 milyar 940 milyon TL olarak gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN