TOBB Nefes Kredisi başvuru sayfası | Nefes Kredisi nedir ne kadar verilir?

TOBB Nefes Kredisi başvuru sayfası | Nefes Kredisi nedir ne kadar verilir?

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına Nefes Kredisi'ni yeniden devreye aldıklarını açıkladı. Bu açıklama sonrası nefes kredisinde sistemin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. Peki, Nefes Kredisi nedir ne kadar verilir? İşte TOBB Nefes Kredisi başvuru sayfası…

Devlet Koronavirüs salgını sürecinde desteğini esirgemiyor. Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden kredi müjdesi geldi. Bu kredi ile işletmeler rahat bir nefes alacak ve azami 100 bin lira kredi kullanabilecekler. Peki, Nefes Kredisi nedir ne kadar verilir? İşte TOBB Nefes Kredisi başvuru sayfası…

TOBB NEFES KREDİSİ NEDİR?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın koordinasyonunda başlatılan Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında işletmelere özellikle kamu bankaları tarafından, hızlı bir şekilde kefaletli finansman sağlanmaya başladığını duyurdu.

Daha önce TOBB’un 6 kez üyelerine özel Nefes Kredisi projesini hayata geçirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, işletmelerin en büyük sorunu olan finansmanda ellerini taşın altına koymaya karar verdiklerini, bu kapsamda finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni hayata geçireceklerini söyledi.

Yeni Nefes Kredisi’nde sistemin nasıl işleyeceğini anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, cirosu 25 milyon TL'nin altında olan küçük işletmelerin üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvuru yapabileceklerini, başvuru yapacakların illa oda-borsalara gitmelerine de gerek olmadığını, dijital ekonominin nimetlerinden faydalanarak TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da belgelerini alabileceklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, iki hafta sonra şubelerdeki aşırı yığılma sona erdikten sonra kamu bankalarının da projeye katılacağını, onlarla birlikte Nefes Kredisi projesinin daha da güçleneceğini belirtti.

TOBB Nefes Kredisi'nin faizinin yıllık yüzde 7,50 olacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, bir üyenin azami olarak 100 bin lira kredi kullanabileceğini, bu tutarın illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebileceğini, 2020 yılında anapara ya da faiz ödemesi olmayacağını, krediyi alan üyelerin 2020 yılı için bankanın yolunu unutacağını, krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyebileceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN