Temel ihtiyaç kredisi başvuru sayfası ve şartları | Temel ihtiyaç kredisi faiz oranları

Temel ihtiyaç kredisi başvuru sayfası ve şartları | Temel ihtiyaç kredisi faiz oranları

Kamu bankaları, 1 Nisan itibarıyla hane halkı geliri aylık 5 bin TL ile altında olanlar için 10 bin TL’ye kadar için kesenin ağzını açtı. Peki temel ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar? İşte temel ihtiyaç başvuru sayfası ve şartları…

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından başlatılan 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredi kampanyası sonrası vatandaşlar, temel ihtiyaç başvuru şartları ihtiyaç sahipleri için makul seviyeye çekildi. 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredisi için detaylar karar.com’da…

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ihtiyaç kredisi başvurularının öncelikli olarak; bankaların mobil uygulamaları ile internet şubeleriyle yapılmasına karar verildi. Üç kamu bankası tarafından vatandaşa verilecek olan “temel ihtiyaç kredisi”nin detayları da belli oldu. Peki bu krediyi almak isteyenlerde aranan şartlar neler?

Türkiye’de koronavirüs salgını vakalarının görülmesi sonrası yoğun sağlık, ekonomik ve güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda salgın sürecinde üretim ve istihdama ilişkin olası hasarları en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri kapsamında hayata geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri de temel ihtiyaç kredi oldu. Türkiye’nin kamu bankaları; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, hane halkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilerine destek amacıyla temel ihtiyaç kredisini işleme koydu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan temel ihtiyaç kredisi açıklamasında; bireysel müşterine temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda giderebilmeleri için 10.000 TL’ye kadar, 6 ayı ödemesiz, 36 aya kadar vadeli kredi verebilecekleri ifade edildi.

Müşterilere Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacağı belirtilen açıklamada, Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi’nin bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirileceği, müşterilerin, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank’tan yalnızca birine başvuru yapabileceği, başvuruların 1 Nisan tarihinden itibaren kabul edileceği belirtildi.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Bankalar tarafından başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, temel ihtiyaç kredi başvuru sonuçlarının neticelendirileceği, kredi için uygun görülenlerin hesaplarına kredi tutarlarının yatırılacağı ve bu kişilerin paralarını ATM’lerden çekebilecekleri duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN