Meta, yapay zeka içeriklerine etiket getiriyor! Kullanıcıları yanıltacak yapay zeka içeriklerine etiket

Meta, yapay zeka içeriklerine etiket getiriyor! Kullanıcıları yanıltacak yapay zeka içeriklerine etiket

Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta, yapay zeka içeriklerine etiket getiriyor! Kullanıcıları yanıltacak yapay zeka içerikleri etiketlenecek...

Sosyal medya platformları, yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte içerik üretiminde yeni bir döneme girdi. Artık, sıfırdan video, fotoğraf ve diğer içerikleri üretmek için insanlar yapay zekayı kullanabiliyorlar. Ancak, bu durum bazı etik sorunları da beraberinde getiriyor.

YAPAY ZEKA İÇERİKLERİNE ETİKET

OpenAI's Sora Unveiled: Instant AI-Powered Text-to-Video Creation

Sosyal medya devlerinden biri olan Meta, bu sorunu çözmek için önemli bir adım attı. Cuma günü yapılan açıklamayla birlikte Meta, yapay zeka kullanarak içerik üretenleri etiketleyecek. Bu adım, özellikle manipüle edilmiş veya yapay zeka tarafından oluşturulmuş içeriklerin kullanıcılar tarafından daha kolay tanınmasını sağlayacak.

Meta'nın başkanı Monika Bickert, yapılan açıklamada bu yeni özelliği şu şekilde açıkladı: "Bu genel yaklaşım, insanlara içerik hakkında daha fazla bilgi verir, böylece onu daha iyi değerlendirebilirler ve böylece aynı içeriği başka bir yerde görürlerse bağlam sahibi olurlar."

Yapılan resmi duyuruya göre, Meta artık yapay zeka tarafından üretilen içerikleri "Yapay Zeka ile Üretildi" şeklinde etiketleyecek. Bu sayede kullanıcılar, içeriklerin nasıl üretildiği konusunda daha bilinçli bir şekilde hareket edebilecekler.

Ayrıca, Meta kullanıcılarını maddi olarak yanıltma riski bulunan içerikler konusunda daha fazla bilgilendirecek. Bu tür içeriklerde daha belirgin bir etiket kullanılacak ve kullanıcılar, içeriklerin gerçekliği konusunda daha dikkatli olabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN