Taş köfte nasıl yapılır? Taş köfte tarifi malzemeleri ve yapılışı

Taş köfte nasıl yapılır? Taş köfte tarifi malzemeleri ve yapılışı

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da taş köfte tarifi, izleyenlerin beğenisine sunuldu. Bu gelişmenin ardından özellikle arama motorlarında, ‘Taş köfte nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?’ gibi soruları en çok arananlar listesine girdi. İşte detaylar…

Fatih Ürek’in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasının 2’nci gününde gelinler, 90 dakikalık süre içerisinde en iyi yemeği yapma mücadelesi verdi. Taş köftenin yapılışını öğrenenler, malzemelerini kararınca koyarak hünerlerini sergileri. Peki taş köfte malzemeleri nelerdir? Yapılışına dair bilgiler karar.com’da…

TAŞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

- Geniş bir kaba rendelediğiniz soğanın üzerine kuzu kol kıyma bırakın. Haşlanıp suyu süzülen kırık nohut ve yıkanan pirinci rondodan geçirdikten sonra kıymaya ekleyin. Kuru reyhan ilave edin. Zerdeçal, tuz ve karabiber attıktan sonra özleşene kadar yoğurun.

- Tencerenin dibine tereyağ ve sıvı yağı yayın. Domates ve biber salçası koyun. Sıcak su ekleyin. Hazırlanan harçtan ıslatılan elle büyük yuvarlak köfteler elde edilip kaynayan salçalı suya bırakılır. Kabuğu alınan küçük boy bütün patatesler ve sivri biberler eklenip pişirilmeye bırakılır.

MALZEMELERİ

- yarım su bardağı kırık nohut.
- 1 kilo 2 kere çekilmiş kuzu kol kıyma.
- Köfte tarifleri- 6 adet küçük boy patates.
- 1 adet kuru soğan.
- 2 adet sivri biber.
- 2 adet yumurta.
- 1 avuç kuru reyhan.
- 1 çay kaşığı zerdeçal.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 yemek kaşığı tereyağ.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN