Soylu, 'Emniyet'in zorunlu bağışı' hakkında konuştu: Teşkilatın kendi arasında yaptığı şeyler

Soylu, 'Emniyet'in zorunlu bağışı' hakkında konuştu: Teşkilatın kendi arasında yaptığı şeyler

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası kapsamında 'Emniyet'te bağış toplanması' ve 'Emniyet mensupları için katılım tarifesi belirlenmesi' ile ilgili konuştu. Emniyet'in zorunlu bağış toplamadığını belirten Soylu "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir" açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası kapsamında 'Emniyet'te bağış toplanması' ve 'Emniyet mensupları için katılım tarifesi belirlenmesi' ile ilgili Sözcü'den Deniz Zeyrek'e açıklamalarda bulundu.

Emniyet'in zorunlu bağış toplamadığını belirten Soylu, söz konusu dilekçelerin, İçişleri Bakanlığı'nın ya da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkezi olarak yaptığı bir şey olmadığını açıkladı ve şunları kaydetti:

"İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, koronavirüs önlemleri kapsamında başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' adlı Milli Dayanışma Kampanyası'na, Emniyet mensupları için katılım tarifesi belirlendiği ortaya çıkmıştı.

Emniyet'ten polislere gönderildiği iddia edilen duyuruda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası' için belirlenen yardım miktarlarına uyulması istenmişti.

Emniyet'in gönderdiği yazıda "Yaşanılan bu süreçte kardeşliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirmek için tüm teşkilat mensuplarımızdan rütbe sınıflarına göre tavsiye edilen bağış miktarları aşağıda bildirilmiştir.

Tüm teşkilat mensuplarımızdan bu zor günlerdeki dayanışma ve yardımlaşma kampanyasına eksiksiz olarak katılım sağlanacağına inancımız tamdır. Ekte gönderilen dilek örneğinin 08.04.2020 tarihine kadar Bütçe Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekmetedir" denilmişti.

Mili Dayanışma Kampanyası'na katılım için Emniyet’te 'yardım tarifesi' ise şöyle belirlenmişti: "1. Sınıf Emniyet Müdürü: 500 TL 2, 3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü: 250 TL Başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı: 150 TL Başpolis ve polis: 100 TL."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN