Sosyal yardım paraları ne zaman ödenecek? Bin (1000) TL sosyal yardım parası başvuru şartları

Sosyal yardım paraları ne zaman ödenecek? Bin (1000) TL sosyal yardım parası başvuru şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye daha 1000'er TL destek verileceğini duyurdu. Peki, sosyal yardım paraları ne zaman ödenecek? İşte bin (1000) TL sosyal yardım parası başvuru şartları…

Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda ikincisi verilecek sosyal yardım ödemelerinin detayları merak konusu oldu. Peki sosyal yardım paraları ne zaman ödenecek? İşe detaylar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, devletten düzenli olarak yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000'er lira ödeme yapmıştı.

PTT şubelerinde yoğunluk olmaması amacıyla da ödemeler evlere teslim yapıldı. Görevliler, yardımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırdı. Bu gelişme sonrası devam eden mücadele süreci kapsamında desteğin ikinci fazında, 2 milyon 300 bin haneye daha 1000'er TL destek verilecek. Yardım için vatandaşların yine hiçbir yere başvurmasına gerek olmayacak. Ödemeler ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edilecek. Mücadele kapsamında yardımın üçüncü faz hazırlıkları da sürdürülüyor.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs salgını kapsamında ilk etapta verilen 1000'er TL’lik destekten faydalanmamış, ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye daha 1000'er TL’lik nakdi destek verileceğini duyurdu. İlk yardımda geçen hafta 2 milyon 111 bin haneye 1000'er TL’lik nakdi destek yapıldığını belirten Bakan Selçuk, destek programının ikinci fazının başlayacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediğini söyledi.

İkinci fazda, devletten yardım alan ve ilk fazda verilen destekten yaralanamamış 2 milyon 300 bin haneye 1000'er TL’lik nakdi destek vereceklerini belirten Selçuk, bu kez de ilk fazda olduğu gibi vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacağını ve yardımın yine evlere götürüleceğini açıkladı.

Bakanlık olarak önceliklerinin, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşları desteklemek olduğunu vurgulayan Selçuk, sosyal yardımlarda üçüncü fazın da hazırlıklarının yapıldığını ilan etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN