Son dakika! Üniversite öğrencilerinin Nisan ayı burs ve kredileri ödenmeye başlandı

Son dakika! Üniversite öğrencilerinin Nisan ayı burs ve kredileri ödenmeye başlandı

Son dakika haberi...Üniversite öğrencilerinin Nisan ayı burs ve kredileri ödenmeye başlandı, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredilerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

ÖDEMELER 10 NİSAN'A KADAR SÜRECEK

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kredi ve bursların öğrencilere kesintisiz olarak ödenmeye devam edeceğini açıklamasının ardından Bakan Kasapoğlu, burs ve kredi ödemelerinin tarihlerini duyurdu.

Bugün itibarıyla burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Öğrencilere ödemeler TC kimlik numaralarının son rakamına göre yapılacak. TC kimlik numarasının sonu '0' olanlar bugün, '2' olanlar yarın, '4' olanlar 8 Nisan Çarşamba, '6' olanlar 9 Nisan Perşembe, '8' olanlar ise 10 Nisan Cuma günü ödemelerini alabilecek.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN