Son dakika! Hafter milisleri bayram sabahı başkent Trablus'u bombaladı

Son dakika! Hafter milisleri bayram sabahı başkent Trablus'u bombaladı

Son dakika haberi... Libya'da Hafter'e bağlı milisler, bayram sabahında başkent Trablus'u bombaladı. Mitiga Havalimanı'na düzenlenen saldırı ile ilgili henüz can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, Ramazan Bayramı sabahında başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nı bombaladı.

MİTİGA HAVALİMANI'NI ROKETLERLE VURDULAR

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, sabah erken saatlerde Hafter'e bağlı milisler, başkentteki Mitiga Havalimanı'nı roketlerle vurdu.

Açıklamada, düzenlenen saldırının "Hafter milislerinin ramazan ayına, Ramazan Bayramı'na, geleneklerine ve yaptığı geçersiz ateşkes çağrılarına saygısının olmadığını" ortaya koyduğu belirtildi.

Açıklamada, can kaybı veya hasara ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

NE OLMUŞTU?

Hafter milislerini 18 Mayıs'ta ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerindeki farklı beldeleri de milislerden arındırdı.

Terhune kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorlamıştı. Ordu birlikleri, başkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden arındırmıştı.

Ordu birlikleri El-Tekbali Kampı'nda da kontrolü sağlamıştı. Hafter milislerinin başkentin güneyindeki geri çekildiği cephelerde yerleşim bölgelerine çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN