Son dakika! 8 ilde daha birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Son dakika! 8 ilde daha birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Son dakika haberi... Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok il, ilçe, mahalle, köy ve mezradan peş peşe karantina haberleri geliyor. Son olarak Adana, Ordu, Şanlıurfa, Aksaray, Diyarbakır, Muş, Nevşehir ve Elazığ'da bazı yerleşim noktaları karantinaya alındı. Yollarda önlem alan, maske, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanan polis ve jandarma ekipleri, giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok il, ilçe, mahalle, köy ve mezradan peş peşe karantina haberleri geliyor. Son olarak Adana, Ordu, Şanlıurfa, Aksaray, Diyarbakır, Nevşehir, Muş ve Elazığ'da bazı yerleşim noktaları karantinaya alındı. İşte son 24 saatte karantina kararı verilen bölgeler...

ADANA/TUFEYLİ

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde güvenlik güçleri giriş ve çıkışları kapattı.

İl Pandemi Kurulu'nun tedbirleri doğrultusunda 15 gün boyunca giriş ve çıkışların durdurulduğu Tufanbeyli'de sessizlik hakim.

Yollarda önlem alan, maske, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanan polis ve jandarma ekipleri, giriş ve çıkışlara izin vermedi.

DİYARBAKIR/ERGANİ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Bozyer Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan mahallede jandarma ekiplerince önlem alındı.

ŞANLIURFA/SURUÇ

Şanlıurfa'da 2 mahalle ve 3 ev yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İl Hıfzısıhha Kurulu'nca alınan yeni tedbirler valiliğin internet sitesinden duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre, merkez Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Yenişehir, İpekyol, Hayatı Harrani ve kırsaldaki Açıkyazı mahalleriyle, Siverek ilçesi kırsalında bulunan Şekerli Mahallesi'nde ikamet eden 5 kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bu nedenle kırsalda bulunan Açıkyazı ve Şekerli Mahallerinde, kent merkezindeki söz konusu 3 evde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Kırmit Mahallesi'nin, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasının ardından bu mahalledeki vatandaşların acil ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılandı.

NEVŞEHİR/DERİNKUYU

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ORDU/PERŞEMBE

Ordu'nun Perşembe ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla karantinaya alınan Ramazan Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkışlarını kapatarak burada nöbet tutmaya başladı.

MUŞ/MERKEZ

Muş'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Karaağaç beldesi ve Demirkapı köyü karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, ‪İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 vakasının çıkması ve köy içi temasın çok yoğun olduğunun tespit edilmesi nedeniyle Karaağaçlı beldesi ile Bulanık ilçesine bağlı Demirkapı köyünün 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, köy ve belde sakinlerinin sağlık ve diğer ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Jandarma ekipleri de köy girişinde güvenlik önlemi aldı

AKSARAY/ORTAKÖY

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kümbet köyünün Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

ELAZIĞ/KARAKOÇAN

Elazığ Valiliği, kararıyla bir mahallenin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı. Mahallenin bağlı olduğu Karakoçan ilçesine giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

DENİZLİ/ACIPAYAM

Denizli'nin Acıpayam ilçesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Acıpayam İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre, ilçe sınırlarından kara yolu ile toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya olarak yapılacak tüm giriş çıkışların 15 gün durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yurt içinde ticari yük ve yolcu taşımacılığı ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların ilçemizden transit şekilde geçişlerine müsaade edilecek olup, bu şekilde geçişlerine izin verilenler zorunlu dinlenme molaları, süreleri hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacaklardır. Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da iş yeri sahiplerinin ikamet ve iş yerlerinin farklı il, ilçede bulunması durumunda giriş çıkışları bu durumu ispatlayan belgeleri ibraz etmek şartı ile yapabileceklerdir.

İlçemizde Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında yayılımı azaltmak amacıyla izin belgesi verilmiş araçlar ve görevleri belirtilen kişiler haricindeki giriş çıkışların 05 Nisan 2020 tarihinde saat 00:00'dan itibaren 15 gün süre ile engellenmesine, Çameli Denizli istikametine yolculuk yapan araç ve kişilerin ilçemiz ana yol üzerinden transit olarak geçiş yapmalarının gerekli denetlemeler yapılarak izin verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenleri sayısı 501', toplam vaka sayısı 23 bin 934'e yükseldi.

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan koronavirüs salgını ile ilgili son verileri paylaştı. Buna göre, Türkiye'de salgın kaynaklı ölüm sayısı 501'e, vaka sayısı ise 23 bin 934'e çıktı.

Bakan Koca, paylaşımında test sayısı ve iyileşen hasta sayısındaki artışa değinip şunları yazdı: "Bugüne kadar yapılan 161.380 testin yüzde 12,18'i son 24 saat içinde gerçekleşti. İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN