Tepki çeken anaokulu kahvaltı menüsü: 3 zeytin, 2 peynir, bir parça ekmek...

Tepki çeken anaokulu kahvaltı menüsü: 3 zeytin, 2 peynir, bir parça ekmek...

Şahinbey Belediyesi CHP'li eski meclis üyesi Uğur Kalkan, sosyal medya hesabından paylaştığı MEB'e bağlı bir anaokulunun beslenme menüsü tepkilere neden oldu. 3 zeytin 2 peynir bir parça da ekmekten oluşan menünün ertesi gün de aynı olacağı bilgisini veren sınıf öğretmeni, velilere, "Çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, beslenme çantasına bulgur pilavı, ayran, balık kraker koyalım" yazılı bir mesaj gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı olan Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir anaokulunun beslenme menüsü, veliler ve öğretmenlerin dahil olduğu bir WhatsApp grubunda paylaşıldı.

Şahinbey Belediyesi CHP'li eski meclis üyesi Uğur Kalkan da 3 zeytin 2 peynir ve bir parça ekmek bulunan menünün fotoğrafını kendi sosyal medya hesabından "Çocuklarımıza lâyık görülen menü bu" ifadeleriyle paylaştı.

'NE KADAR PEMBE TABLO ÇİZİLSE DE GERÇEK BU'

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, Uğur Kalkan, geçtiğimiz yaz, başkanlığını Bilal Erdoğan'ın yaptığı TÜGVA'nın yaz eğitimleri için Gaziantep'te 135 okulun tahsis edildiğini ve bu okulların tüm giderlerinin MEB tarafından karşılandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep’te TÜGVA’ya masraflar dahil 135 okul tahsis edenlerin, çocuklarımıza lâyık gördüğü menü bu. Ne kadar pembe tablo çizseniz de gerçek maalesef bu. Öğretmen kendisi de aslında bu menünün yetersiz olduğunu biliyor ve biraz da utana utana velilerden bu menü ile çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, tost yapıp beslenme çantasına koyabilirsiniz mesajı paylaşıyor"

1212132132132.jpg

'BU MENÜYLE ÇOCUKLARIN DOYMASINI BEKLEMEK BÜYÜK YANILGI'

Gaziantep'te devam eden ihaleler ve projeler olduğuna dikkat çeken Kalkan, "Bu projelerin, ihalelerin miktar büyüklüğü ile yetkililer çoğu zaman övünüyor. Ama bir yandan da baktığınız zaman Gaziantep'te bir anaokulunda çocuklara reva görülen menü maalesef bu. Yani küçücük çocukların bu menü ile doymasını beklemek çok büyük bir düşünce yanılgısı. Umarım, şehrimizdeki bu ve buna benzer anaokullarındaki menüler biran önce iyileştirilerek çocuklarımızın karnı doyar. Ve çocuklarımız evlerine okuldan aç olarak gitmesinin önüne geçilmiş olabilir" diye konuştu

'BUGÜNKÜ MENÜ FOTOĞRAFTAKİ GİBİ"

WhatsApp grubunda öğrenci velilerine gönderilen paylaşımlarda öğretmen şöyle diyor:

"Sayın velilerimiz iyi günler. Bugünden itibaren şirket tarafından okulumuza da yemek verilmeye başlanıyor. Bugünkü menü fotoğrafta gördüğünüz şekilde olacaktır.

Bu menüye ek olarak atıştırma saati için evden kabuksuz ceviz veya fıstık koyalım. Bu menüyle çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, tost yapıp beslenme kutusuna koyabilirsiniz"

544848.jpg

'ÇOCUĞUNUZUN DOYMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ...'

Bir sonraki gün ise öğretmen gruptan velilerle şu mesajı paylaştı:

"Sayın velilerimiz günaydın. Bugün de şirketten gelen beslenme dün dağıttığımız menünün benzeri olacak. Çocuğunuzun doymayacağını düşünüyorsanız, bulgur pilavı, ayran, balık kraker koyalım"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN