İzmirli kadınlar yaşadı! O ilçenin belediye başkanı duyurdu: Türkiye’nin dört bir yanına kadınlara özel seyahatler düzenlenecek

İzmirli kadınlar yaşadı! O ilçenin belediye başkanı duyurdu: Türkiye’nin dört bir yanına kadınlara özel seyahatler düzenlenecek

İzmirli kadınlar yaşadı! İzmir’in o belediyesinden kadınlara kıyak! O ilçenin belediye başkanı duyurdu! Çanakkale, Edirne, Bursa, Ankara, Eskişehir... Şehir şehir gezecekler. Türkiye’nin dört bir yanına kadınlara özel seyahatler...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı'nda kadınlar tarafından düzenlenen kahvaltıya katılarak, kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılımını sağlamak için yapılan çalışmalara destek verdi. Başkan Eşki, “Kadınlar evde kapalı kalmasın, Anıtkabir’den Çanakkale’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanına Bornovalı kadınlara özel seyahatler düzenleyeceğiz” ifadeleriyle Bornova'da gerçekleştirilecek olan kadınlara özel seyahatlerin planlandığını duyurdu.

‘KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK GÖRECEKSİNİZ’

Başkan Eşki, göreve geldiği günden bu yana Bornova'nın daha yaşanabilir bir kent olması için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade ederek “Temizlik başta olmak üzere, çevre düzenlemelerinden sokakların Bornova’ya yakışır hale getirilmesine kadar birçok işi layıkıyla yapıp, kültürel sportif faaliyetleri de arttıracağız. Bornovalıların yoğunlukla kullandığı başta pazar yerleri olmak üzere tüm belediye tesisleri, Bornova’ya yakışır temizlikte ve güzellikte olacak. Yollar, kaldırımlar, yeşil alanlarda köklü değişiklik göreceksiniz. Bornova mutlu insanların kenti olacak” şeklinde konuştu.

Ömer Eşki, Bornova'nın tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak için de çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. Pınarbaşı'nda bulunan tarihi yapıların restore edilerek turizme kazandırılacağını belirtti.

SADECE KADINLARA YÖNELİK GEZİ PLANLARI YAPILDI

Bornova Belediye Başkanı, kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılımını sağlamak amacıyla özel geziler düzenleneceğini duyurarak “Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Biz biliyoruz ki kadınların desteğini almayan hiçbir iş sonuca erişmez. Kadın yaşamı dönüştürür. Onların bilgi ve görgülerin arttıkça Cumhuriyet’in temel değerleri ve onun toplumsal kazanımları köklenecektir. Bu anlayışla ülkemizin tarihini ve güzelliklerini görmelerini sağlamak üzere, sadece kadınlarımıza yönelik olarak Çanakkale, Edirne, Bursa, Ankara, Eskişehir ve Denizli gezilerini planladık bile” ifadelerini kullandı.

Başkan Eşki, Bornova'da bulunan tarihi yapıların bakımsız ve ilgiye muhtaç halde olduğunu belirterek, bu değerlerin korunması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. Tarihi yapıların restore edilerek turizme kazandırılacağını ve ilçenin turizm potansiyelinin güçlendirileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN