İzmir'in en ucuz lokantası! Belediyenin fahiş fiyatlara karşı açtığı lokanta gündem oldu: Öğrenciler akın akın gidiyor

İzmir'in en ucuz lokantası! Belediyenin fahiş fiyatlara karşı açtığı lokanta gündem oldu: Öğrenciler akın akın gidiyor

Buca Belediye Lokantası, İzmir’in en ucuz lokantası oldu. Belediyenin fahiş fiyatlara karşı açtığı lokanta fiyatlarıyla gündem oldu. İşte, özellikle öğrencilerin ucuza lezzetli yemekler yiyerek karınlarını doyurduğu o lokanta…

Buca Belediye Lokantası, öğrenciler ile dar gelirlilere can suyu oldu. Uygun fiyatlar ile sağlıklı menülere ulaştıran lokanta, Buca halkından geçer not almayı başardı. Buca Belediyesi’nin sosyal dayanışma alanında farkındalık oluşturan projesi Belediye Lokantası, vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Uğur Mumcu Caddesi’nde yer alan Belediye Lokantası, hafta içi her gün 11:30-15:00 saatleri arasında yüzlerce vatandaşa hizmet veriyor. Lokantada çıkan 4 çeşit yemek 90 TL’den satılırken, öğrenciler için bu menüye belirlenen fiyat ise 45 TL oldu.

buca-belediye-lokantasi-2.jpg

KAR ETME AMACI GÜDÜLMÜYOR

Ülkemizin mevcut ekonomik koşullarında özellikle öğrenciler için sağlıklı gıdaya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde oldukları söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu lokantaya bir işletme gözüyle bakmıyoruz. Amacımız kâr elde etmek değil, güzel Buca’mızın güzel insanlarına şu zorlu zamanlarında destek olmak. Biliyorsunuz Buca’mız bir öğrenci kenti. Türkiye’nin dört bir yanından Buca’ya okumak için gelen gençlerimiz var. Onların kendilerini burada yalnız hissetmelerini istemiyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz Buca’yı evleri, yuvaları bellesin. İstiyoruz ki lokantamızda, evlerinde annelerinin yaptığı gibi sağlıklı, lezzetli yemeklere uygun fiyatlarla ulaşabilsinler. Tam da bu nedenle, planlama yaparken öğünlerin besleyici olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Gönlümüzden geçen ilerleyen zamanlarda lokanta sayısını artırmak” ifadelerini kullandı.

“EN UYGUN YER BURASI”

Lokantayı keşfettiği ilk günden bu yana müdavimi olduğunu söyleyen 19 yaşındaki öğrenci Gökdeniz Büyükkoca, “Fiyat olarak tercih edebileceğim en uygun yer burası. Lezzet olarak, çevrede ev yemeği yapan pek çok yerden daha lezzetli. Fiyatına göre kalitesinin ne kadar iyi olduğunu görüyoruz. Buca Belediyesi’ne böyle bir imkânı sunduğu için teşekkür ederim” dedi.

buca-belediye-lokantasi-1.jpg

“ÇOK MUTLUYUM”

24 yaşındaki bir diğer öğrenci Özgür Tuna ise öğrencilik hayatında en çok özlediği şeyin sulu yemek olduğunu, Buca Belediyesi sayesinde ucuza yeme fırsatı bulmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, “Üç dört çeşit olması çok güzel. İlk defa geliyorum. Bundan sonra da gelmeyi düşünüyorum. Dışarıda olsa bu menüyü 150 liradan aşağıya yiyemeyiz. Burada 45 liraya yiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN