Ankara'ya burun kıvıranlar cenneti görmemiş! Bodrum yanında köy kalır, tatilin kralı orada

Ankara'ya burun kıvıranlar cenneti görmemiş! Bodrum yanında köy kalır, tatilin kralı orada

Keşfedilmeyi bekleyen sayısız yeri olan Ankara'nın kuzeybatısında adeta bir cennet yatıyor. Doğaseverlerin göz bebeği olan o alan ziyaretçilerine bol oksijenli yürüyüşler, spor aktiviteleri, balık tutma ve piknik keyfi sunuyor. İşte, Ankara'nın havasını değiştiren o eşsiz güzellik...

Ankara'nın kuzeybatısında bulunan ve neredeyse çok az kişi tarafından bilinen Kirmir Çayı Vadisi, tam anlamıyla bir saklı cennet. Yeşilöz Mahallesi'nde yer alan bu vadi, doğa severler ile maceracıları kucaklıyor. Ziyaretçiler burada bol oksijeni solurken aynı zamanda yürüyüş, spor, balık tutma ve piknik yapma gibi aktivitelerin de tadını çıkarıyor.

haber-8-ic2.jpg

YAZIN AYRI KIŞIN AYRI GÜZEL

Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Kirmir Çayı, ılımın iklimi ve etkileyici doğasıyla kış aylarında da birçok kişinin tercihi oluyor. Vadinin etrafında bulunan Adalar Mevkii, Bük civarı ve Kızık Yayları da ziyaretçilerin akın ettiği yerler oluyor.

Ayrıca çayın oluşturduğu deltada çeşit çeşit kuşlarla karşılaşmak da mümkün. Angut, sakarca kazı, kuğu çeşitleri, elmabaş, patka, dikkuyruk, balıkçıl türleri bölgede görülen türler arasında yer alıyor.

haber-8-ic.jpg

İKİ ÇAYIN ORTASINDA YER ALIYOR

Kirmir Çayı, Bulak Çayı ve Bayındır Çayı'nın birleşimiyle başlayan çöküntünün tam içinde bulunuyor. Güdül, Kızılcahamam, Beypazarı ve Çayırhan ilçelerine sınırda olan Kirmir Çayı, zengin doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN