Salgın emlak sektörünü de vurdu

Salgın emlak sektörünü de vurdu

Yıla umut verici rakamlarla başlayan emlak sektöründe koronavirüs salgını nedeniyle ibre birden tersine döndü. Vatandaş evden çıkamayınca işler de yüzde 60’a yakın geriledi. Salgın döneminde sektör temsilcilerinin aktardığına göre, evi olan ne satabiliyor ne de kiraya verebiliyor.

DENİZHAN ERKOÇ/İSTANBUL

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, koronavirüsün emlak sektörünü ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Şu an sadece daha önceden bağlantısı süren ve acil olan işlerin yapıldığından bahseden Aşa, emlakçıların ofislerini açmadıklarını ve talebin düştüğünü ifade etti.Aşa, “2020’yi emlak piyasası için yok sayıyoruz. Kayıp yıl olarak görüyoruz. Talep olmadığı için belki fiyatlar da bir miktar düşebilir ancak virüs bitse de emlak sektörü olarak 3 ay etkisinden kurtulamayız” açıklamasında bulundu.Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral da korona virüsü salgını nedeniyle vatandaşların beklemede olmasının emlak piyasasında işleri yüzde 60 düşürdüğünü açıkladı.

Oral, “İmkanı olan da olmayan da bir tedirginlik var. Normalinde evin dahi olsa satma da satamıyorsun kiraya ev vermeye kalksan kiraya da veremiyorsun. Çünkü vatandaş olduğu yerden oturuyor evden dışarı çıkmıyor” ifadelerini kullandı. Oral ayrıca emlakçıların bu süreçte mağdur olmaması için çok yoğun kullanılan emlak sitelerine, aidatların ertelenmesi için başvuru yaptığını ve olumlu dönüşler aldığını söyledi. Korona virüsün ardından insanların belirsizlik içinde olduğunu ve ne olacağını görmek istediklerinden bahseden Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise ilanlarda bir düşüş olmadığını açıkladı. Taş, “Herkes online çalışmaya döndüğü için, daha önce çok görmediğimiz sanal turlar, video ile portföy sunumları ve görüntülü görüşmeler çok arttı. Ayrıca şehir içinde müstakil evlerden özellikle kiralık olanlarla ilgili aramalar artmış durumda” şeklinde konuştu.

KONUT TAKSİTLERİNE ERTELEME GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşların nisan ve mayıs konut taksitlerini ertelediklerini bildirdi. Kurum, Twitter hesabından yaptığı yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kiptaş’ın Silivri ve Çatalca sosyal konutları ile Zeytinburnu kentsel dönüşüm projesinde Nisan ve Mayıs ayı taksit ve ara ödemelerinin ertelendiğini duyurdu. İmamoğlu, “Vatandaşlarımızın yanındayız... Kiptaş’ınSilivri ve Çatalca sosyal konutları ile Zeytinburnu kentsel dönüşüm projesinde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan, toplam 1.902 hak sahibi vatandaşımızın Nisan ve Mayıs ayı taksit ve ara ödemeleri ertelenmiştir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN