Uyku sorununun çözümü siyah çay! Uzmanlar açıkladı: Bunu deneyin, değişimi görün

Uyku sorununun çözümü siyah çay! Uzmanlar açıkladı: Bunu deneyin, değişimi görün

Günümüzde birçok kişinin yaşadığı uyku sorununun çözümü siyah çay çıktı. Uzmanından şaşırtan açıklama geldi. Bunu bir kere deneyin, değişimi görün…

Araştırmalara göre, Türkiye’de bir kişinin yıllık çay tüketimi yaklaşık 3.5 kilogram. Öyle ki neredeyse her evde kahvaltıyla başlayan çay mesaisi, gün sonuna kadar tüm sohbetlerimizde devam ediyor. Fakat, çaya olan bu sevginiz uykunuzu etkiliyor olabilir. Geceleri uyurken zorluk yaşıyorsanız, çay tüketim oranınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Uykusuzluk denildiğinde herkesin aklına önce kahve gelse de çayın etkisi de kahveden az değil. Özellikle geç saatlerde içilen ve gün içerisinde fazlaca tüketilen çay uykusuzluk problemine yol açıyor.

uyku-sorununa-buyuk-cay.jpg

AÇIK VE AZ İÇİLMELİ

Sosyal medya hesabında "Siyah çay iyidir ama akşamların vazgeçilmezi değildir" diyerek paylaşım yapan Doç. Dr. Muhammed Keskin siyah çayı açık ve az içmek gerektiğini belirtti.

Özellikle akşamları açık çay içilmesini söyleyen Keskin, "Akşam çayı içerken demi her zamankinin yarısı kadar koysak ülkedeki uyku bozukluğu ciddi bir şekilde düzelecek" dedi.

Keskin aynı zamanda saat 22:00’den sonra çay tüketimini kesince uykuda yaşanan değişimin fark edileceğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN