Tüm gün oturuyorsanız dikkat! 8 adımda sağlıklı yaşamı çözün!

Tüm gün oturuyorsanız dikkat! 8 adımda sağlıklı yaşamı çözün!

Masabaşı çalışan birçok kişi sağlık sorunları ile baş başa kalıyor. Bel ağrısı, göz bozuklukları, baş ağrısı derken pek çok olumsuz sonuç ortaya çıkıyor. Tüm bu sorunları en aza indirmek için 8 adımda hayatınızı düzene koyabilirsiniz. İşte sağlığın 8 kilit noktası…

Bilgisayar başında her gün saatlerce vakit geçiriyorsanız sağlığınız bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Tüm bu sorunları en aza indirmek için uygulayabileceğiniz 8 farklı yöntem bulunuyor. İşte sağlığın 8 kilit noktası…

masabasi-is.jpg

OTURMA POZİSYONU SEÇİN

Oturma pozisyonunuzun doğru olduğundan emin olmanız gerekiyor. Dik durduktan sonra dirseklerinizi 90 derecelik açıyla tutup başınızı ve boynunuzu dik tutunuz. Ayaklarınızı düz bir şekilde yerleştirdikten sonra ayaklık kullanmanız gerekiyor.

oturarak-calismak.jpg

OTURDUĞUNUZ YERE YATIRIM YAPIN

Masabaşında çalışan kişinin elin ergonomik ekipmanları bulunması gerekiyor. Duruşunuzu düzelterek ağrınızın önüne geçecek bu yöntem bütçe uygunluğuna göre farklı seçeneklerde tercih edilebilir. Elinizde bu malzemeler bulunmuyorsa evde bulunan malzemelerle kendi rahatlığınızı sağlayabilirsiniz. Ayarlanabilir masalar, bel desteği ya da oturma yastığı gibi farklı araçlardan yararlanabilirsiniz.

bilgisayar-ekran-ayari.jpg

MONİTÖR VE EKRAN AYARI YAPIN

Monitörünüzün göz seviyesinde olması gerekmektedir. Ekran parlaklığını azaltarak gözünüzü koruyabilir gözünüzün aldığı zararları en aza indirebilirsiniz. Ekran parlamasını azaltmak için de pencere perdeleri ve gölgeliklerden yararlanabilirsiniz.

mola-vermek.jpg

DÜZENLİ OLARAK MOLA VERİN

Uzun süre oturmak kasların sıkışmasına neden olurken belirli bir süre sonra gerginliğe neden olmaktadır. Her gün 20 - 30 dakikalık molalar vererek oda içerisinde dolaşabilir basit esneme hareketleri yaparak vücudunuzu rahatlatabilirsiniz.

masabasi-is-konfor.jpg

ESNEME HAREKETLERİ YAPIN

Masa başı çalışan kişiler için esneme hareketleri son derece önemlidir. Bu şekilde vücudunuza esnek tutabilir ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz. Aşağı doğru köpek esnemesi gibi hareketlerden yararlanarak vücut gevşemesi sağlayabilirsiniz.

saglikli-yemek.jpg

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR TÜKETİN

Sağlığınızı korumak için enerjinizle doğru orantılı bir şekilde sağlıklı alternatifler tüketmeniz gerekmektedir. Protein, yağ ve kompleks karbonhidrat içeren atıştırmalıklar tercih etmeniz gerekiyor. Öğle yemeğini bilgisayarınızdan uzakta yiyerek yemeğinizi odaklanabilir bilinçli seçimler yapabilirsiniz.

masabasi-yemek.jpg

MASABAŞINDA YİYECEK TÜKETMEYİN

Yediğiniz yiyecekleri bilgisayar başında yemek yerine ekrandan uzakta yemeği tercih etmeniz gerekiyor. Bu sayede yemeğe odaklanarak daha bilinçli bir yeme alışkanlığı kazanabilir yediğiniz porsiyonları kontrol altında tutabilirsiniz.

su-icmek-2.jpg

BOL BOL SIVI TÜKETİN

Vücudunuzu koruma altında tutmak için yapabileceğiniz en önemli şey ise susuz kalmamaktır. Gün boyunca yeterli miktarda su tüketerek dehidrasyonu önleyebilir enerjinizi koruyabilirsiniz. Su dışında ise Hindistan cevizi suyu veya smoothie gibi içecekleri tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN