Çocuklarda fazla ekran migren nedeni

Çocuklarda fazla ekran migren nedeni

Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, çocuklarda migrenin oldukça yaygın bir problem olduğunu ve 10 yaşından sonra görülme sıklığının %5'lere kadar yükseldiğini açıkladı. İçağasıoğlu, migrenin nedenleri arasında daha az uyku, daha fazla TV veya bilgisayar kullanımı, artan güvensizlik duygusu, şiddete maruz kalma ve okul problemleri gibi faktörleri sıraladı.

Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Hastanesi Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, 10 yaşından sonra migren görülme sıklığının yüzde 5’lere çıktığını belirterek, bunun nedenleri arasında daha az uyku, daha fazla TV veya bilgisayar, toplumda daha fazla güvensizlik duygusu, daha fazla şiddet ve okul problemlerinin geldiğini söyledi.

Çocuklarda en sık görülen akut tekrarlayıcı baş ağrısının migren olduğunu dile getiren İçağasıoğlu, baş dönmesinin migren atağı olabileceğine de işaret etti. İçağasıoğlu, baş ağrılarının çocukluk yaş grubunda en sık hastaneye başvuru yapılan nörolojik bozukluklar olduğunu vurgulayarak “Baş ağrılarının çocukluk çağında yaşam boyu görülme sıklığı yüzde 25-93’dür. 7 yaşına kadar kız ve erkek oranı eşit.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN