Sağlık Bakanlığı 14 Gün Kuralı nedir? 14 Gün Kuralında yapılması gerekenler

Sağlık Bakanlığı 14 Gün Kuralı nedir? 14 Gün Kuralında yapılması gerekenler

Sağlık Bakanlığı ‘14 Gün Kuralı’ ile tüm dünyada görülen ve Türkiye’de de ilk vakanın rastlanıldığı yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile ilgili evde yapılması gerekilenleri açıkladı. Peki Sağlık Bakanlığı 14 Gün Kuralı nedir? Evde corona virüse karşı ne yapmak gerekir? Tüm bilgiler karar.com’da…

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan, İtalya, İran, birçok Avrupa ülkesi, ABD ve Orta Doğu’da görülen ve 4 binden fazla insanın hayatını kaybettiği corona virüs Türkiye’ye giriş yaptı. Bakanlık da 14 Gün Kuralı ile vatandaşları uyardı. İşte Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 14 Gün Kuralında yapılması gerekenler…

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 14 GÜN KURALI

Sağlık Bakanlığı corona virüse karşı ‘14 gün kuralı’nı kamuoyuyla paylaştı. Evde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgiler verdi. Bakanlık tarafından sosyal medyada paylaşılan ‘Yeni koronavirüs evde izleme (karantina) kuralları’ başlıklı gönderide, son 14 gün içerisinde yeni corona virüs hastalığı görülen ülkelerden herhangi birinden gelenlerin, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulguların olmaması hâlinde bile 14 gün boyunca evden çıkılmaması uyarısında bulunuldu.

Evden çıkmak zorunda kalanların da mutlaka maske takması gerektiğinin altı çizilirken, mümkün olduğunda toplu taşıma araçlarının kullanılmaması gerektiği kaydedildi.

14 GÜN KURALINDA YAPILMASI GEREKENLER

Bakanlık tarafından paylaşılan uyarılarda; ‘’mümkünse ayrı bir odada kalın. Ziyaretçi kabul etmeyin. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Odanızı sık sık havalandırın. Devamlı el hijyeni sağlayın. Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın ya da alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın ve sadece siz kullanın’’ gibi önlemlerin alınması istendi.

ÖKSÜRÜK, ATEŞ VE SOLUNUM PROBLEMİNE DİKKAT EDİN

Öksürük, ateş ve solunum problemi gelişmesi hâlinde tıbbi maske takılması kaydedilirken, en kısa zaman içerisinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının önemine dikkati çekildi.

Yeni corona virüs hastalığı ile ilgili tüm bilgiler için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün resmî İnternet sitesi ‘hsgm.saglik.gov.tr’ ve bakanlığın sosyal medya hesaplarının takip edebilirsiniz ya da karar.com’dan tüm gelişmeleri anlık olarak okuyabilirsiniz…



TÜRKİYE’DE İLK VAKA

Türkiye'de 11 Mart Çarşamba gece saat 01:00 sıralarında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir vatandaşın test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurmuştu. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığını söyleyen Koca, hastanın dış dünyadan tamamen izole edildiğini, erkek olduğunu ve genel durumunun iyi olduğunu kaydederek, ailesi ve yakın çevresinin de gözetim altına alındığını ve bunların da şüpheli sıfatında olduğunu aktarmıştı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN


''Corona virüsünden korunmak için neler yapılmalı?'' konusunda bakanlığın paylaştığı video...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN