Pişi nasıl yapılır? Mayalı mayasız pratik pişi tarifi

Pişi nasıl yapılır? Mayalı mayasız pratik pişi tarifi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte farklı ve pratik yiyecekler araştırılıyor. Bunlardan biri de Ramazan ayının en önemli öğünlerinde biri olan sahur için iyi bir seçenek olan pişiyi hem mayalı hem de mayasız kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Peki pişi nasıl yapılır? Mayalı mayasız pratik pişi tarifi karar.com’da…

Ramazan ayında kolaylıkla tüketebileceğiniz yağ çekmeyen ve hızlıca hazırlayabileceğiniz mayalı ve mayasız pratik pişi tarifini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sofralarınıza farklı sunumlar yaparak lezzetlendirebilirsiniz. Peki uzun süre tok tutan pişi nasıl yapılır? İşte mayalı mayasız pratik piş tarifi ve yapılışı…

MALZEMELER

4,5 su bardağı un

2 silme tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

2 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

KIZARTMAK İÇİN

Sıvıyağ

PÜF NOKTASI

Hamuru yumuşak kıvamlı olmalı ve güzel mayalanmış olmalı ve pişirirken yağ yeterince kızmış olmalı ki yağ çekmesin.

YAPILIŞI

Geniş bir kaba unu alın, üzerine tuzu ilava ederek karıştırın. Unumuzun ortasını havuz şeklinde açın ve instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ilave ederek orta kısımdan yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş kenarlardaki unları da hamurumuza ekleyin.

Hamurunuzu yoğururken zorlanırsanız elinizi ıslatarak toparlayın. Eğer hamur cıvık diye un eklerseniz katı bir hamur olacaktır. Hamurunuz katı olursa da pişiniz yumuşak olmayacak.

Hamurumuzu yoğurduktan sonra, mayası geldiğinde taşmasını önlemek için üzerini streçleyin ve temiz bir bez örterek 60 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alın ve biraz daha yoğurun. Daha sonra hamurumuzu keserek bezeler oluşturun. Puf puf pişiler yapmak için bezelerimizi ufak tutun. Bu ölçüler de toplamda 28 adet beze olacak.

Kestiğiniz hamurdan küçük küçük bezeler oluşturun ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Daha sonra elinizle üzerlerine bastırın ve yayvanlaştırın.

Hemen sonrasında ucunu una batırdığınız oklava ile bezelerin ortalarına delik açın. Bu delikler sayesinde hamurlarınızın içerisi daha güzel pişecektir.

Şekil verdiğiniz pişileri kızdırdığınız yağa atın ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Burada ocağınızın çok harlı olmamasına dikkat edin. Tüm hamurlarınız bitene kadar kızarttıktan sonra pişilerinizi dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun…

MAYASIZ PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı su

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

YAPILIŞI

İlk olarak kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içerisine ilave edin ve karıştırın kenara alın.

Daha sonra ayrı bir kabın içine yumurta, sirke ve yağı ilave ederek çırpma teli ile karıştırın.

İçerisine belirtilen yoğurt miktarını ve suyu ekleyerek, çırpma teliyle karıştırma işlemine devam edin.

Kuru karışımlara azar azar sıvı karışımına ilave edin ve elinizle yoğurun.

Yumuşak ve kolay açılabilen bir hamur olmasına dikkat edin.Daha sonra hamura şekil verin ve üzerine sıvı yağ sürerek 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru elinizle açın ve bardakla yuvarlak şekiller halinde çıkartın.Hamurlarınızı kızgın yağ da eşit bir şekilde pişirin ve servis tabağına alın. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN