Pınar Fidan kimdir kaç yaşında nereli? Pınar Fidan'ın Aleviler ile ilgili sözlerine soruşturma

Pınar Fidan kimdir kaç yaşında nereli? Pınar Fidan'ın Aleviler ile ilgili sözlerine soruşturma

Dünyaca ünlü video paylaşım platformu Youtube’da Ofansif Mizah ismindeki bir kanalda program yapan Pınar Fidan’ın Alevilerle ilgili sözleri tepki çekmiş, Fidan daha sonra, ‘Yanlış anlaşıldım’ demiştir. Hakkında soruşturma başlatılan Pınar Fidan’ın hayat hikâyesi karar.com’da…

Alevi vatandaşlarla ilgili söylediği sözlerin ardından özellikle sosyal medyada büyük tepki çeken Pınar Fidan’la ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Peki Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, nereli ve ne iş yapıyor? İşte Alevilerle ilgili söyledikleri..

PINAR FİDAN KİMDİR?

Oyunculuk da yapan Pınar Fidan, uzun seneler, başta Youtube olmak üzere çeşitli platformlarda stand up gösterileri ve mizah programları yapıyor. Youtube’da ‘Açık Büfe’ adındaki kanalının üyelerinden olan Fidan, ‘Ofansif Mizah’ isimli kanalda yaptığı açıklamalarla tepki toplamıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Tuz-Biber" adındaki stand-up gösterisinde Alevi vatandaşlar ile ilgili ifadeler sebebiyle Pınar Fidan hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

PINAR FİDAN ALEVİLERLE İLGİLİ NE DEDİ?

Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıldığını, ‘’Finlandiya Başbakanı’nın işe metro ile gittiğini, asıl cennete gideceklerin bunlar olduğunu, bizim ülkemizdeki siyasilerin cehennemlik olduğunu’’ söyleyen Pınar Fidan, ‘’Bunu söyleyenin de bir Alevi olduğunu, hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini zanneden bir insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıttığını’’ söyleyen Fidan, ‘’Arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin” gibi tepki çeken sözler sarf etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN