Öğretmenlere 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasına bağış yap, dekont gönder’ çağrısı

Öğretmenlere  'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasına bağış yap, dekont gönder’ çağrısı

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, öğretmenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı "Biz bize yeteriz" kampanyası için; para toplamalarını, topladıkları yardım paralarının makbuzlarını da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndermelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda genel müdür, daire başkanı, il müdürü gibi bürokratların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na maaşlarını bağışlamasının ardından il milli eğitim müdürlerinin de harekete geçtiği ve öğretmenlere mobing yaptığı ileri sürüldü.

Müdürlerin, kampanyaya katılımı arttırmak için okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden bağış toplayıp dekont göndermelerini istediği iddia edildi.

"MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA DESTEK MAKBUZLARINI GÖNDERMENİZİ RİCA EDERİM"

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, ilk resmi talimat, kendisi de kampanyaya bir maaşını bağışlayan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’den geldi. Adıyaman’daki tüm okullara gönderilen Alagöz imzalı yazıda şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yevmiye ile geçimini sürdüren bazı kesimler başta olmak üzere, Coronavirüs(Covit 19) hastalığına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamak amacıyla, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek, Milli Dayanışma Kampanyası başlatmıştır. Kampanyayla ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Covid 19 bağış hesap numaraları aşağıda sunulmuş olup, kampanyaya destek olmak amacıyla okul ve kurumlarımızda toplanan yardım paralarının ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair banka dekontlarının müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”

“MAKBUZ GÖNDERMEYEN ÖĞRETMENLER SİYASETEN FİŞLENİYOR” İDDİASI

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, makbuz göndermeyen öğretmenlerin siyasetten fişlendiğini vurguladı:

* Cumhurbaşkanı’nın bizzat kampanyayı açıklamasından hemen sonra okul yöneticileri, whatsapp gruplarında, öğretmenlere kampanyaya katılmayı dayatmış, makbuzların kendilerine verilmesini istemeye başlamıştır. Ne yazık ki, bu mobbinge dair çok sayıda ekran görüntüsü ve teyitli bilgi elimize ulaştı.

* Okul yöneticilerinin, bağışa zorlanan öğretmenlerin göndereceği makbuzları ilçe milli eğitim müdürlüklerine yollayacaklarını hep bir ağızdan bildirmesi, yöneticilerin öğretmenlerin bağışı üzerinden puan toplamaya çalıştığını ve bu kampanya dayatması aracılığıyla öğretmenlerin siyaseten fişleneceğini ortaya koymuştur.

* Okul yöneticilerinin yetkileri dışında kalan bu alandaki heveskarları, öğretmenlerimizi zor durumda bırakmaktadır. Her yurttaş gibi öğretmen de, bağış yapıp yapmayacağı, bu bağışı nereye yapacağı konusunda özgürdür. Bu konuda hesap vermeyecektir!”

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: BAĞIŞ ZORUNLU DEĞİL

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise tartışmayla ilgili "Milli Dayanışma Kampanyası, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanyadır. Bu anlamda kamudaki hiçbir kurum ya da kuruluşun, kampanyaya destek amacıyla çalışanlarının maaşlarından kesinti yapması düşünülemez. Böyle bir yöntem hiçbir surette tasvip edilemez" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN