Nijerya'ya meteor mu düştü? NASA'dan dünyaya meteor düşecek uyarısı

Nijerya'ya meteor mu düştü? NASA'dan dünyaya meteor düşecek uyarısı

31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan günden itibaren dünya ve Türkiye gündeminde yer alan bir iddia herkesçe merak ediliyor. ‘Nijerya’ya meteor mu düştü?’ iddiasının gerçekliği araştırılıyor. 2020 yılında yaşanan olayların ardından ‘Njerya’ya meteor düştü mü?’ sorusu tedirginlik yaratıyor. İşte detaylar…

Nijerya'dan paylaşılan görüntülerin ardından, ‘dünyaya meteor düştüğü’ iddiası herkesi şaşırttı. NASA da geçen günlerde dünyaya düşecek olan meteorla ilgili açıklama yapmıştı. Koronavirüs salgınıyla boğuşan dünyada insanlar, ‘Nijerya’ya meteor mu düştü?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Tüm bilgiler ise karar.com’da yer alıyor…

NİJERYA'YA METEOR MU DÜŞTÜ?

Nijerya'ya meteor düştü iddialarının paylaşıldığı görüntülerin, maden ocağında meydana gelen bir kazanın ardından oluşan patlama sebebiyle meydana geldiği belirtildi. Patlamanın Nijerya'nın Akure kentinde yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

Meteor iddialarının da NASA'nın yakın zaman önce ‘dünyaya göktaşı çarpabilir’ iddiaları sebebiyle akıllara geldiği öne sürülüyor.

METEOR NEDİR?

Meteorit veya göktaşı olarak adlandırılan uzaydan dünya üzerine düşen maddelerin genel ismidir. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısına denir. Bu cisim, asteroit, kuyruklu yıldız veya meteordur. Bütün bunlar dış uzaydan herhangi bir gezegene ya da dünyanın atmosferine girer ve çoğunlukla da yeryüzüne düşmeden eriyerek atmosfere karışırlar. Dünya atmosferine ortalama olarak senede birkaç bin gök taşı girer. Fakat bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere gök taşı olarak düşer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN