New York’da ‘iki kara hafta’ alarmı

New York’da ‘iki kara hafta’ alarmı

ABD Başkanı Trump, salgında en zor haftaya girildiğini belirterek çok sayıda ölüm yaşanacağını söyledi. Trump, Çin’e kısıtlama getirene kadar ABD’ye bu ülkeden 430 bin kişinin seyahat ettiği ortaya çıktı. Yeni bulgular Trump yönetimini iyice zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 312 bin vaka ve 8 bin 500’ü geçen ölüm sayısıyla dünyada koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de Trump yönetiminden yeni bir itiraf geldi. ABD Başkanı Donald Trump, salgının ülkedeki etkisini bir süre daha yoğun şekilde hissedeceklerini belirterek, “En zor kısmı bu hafta ve gelecek hafta olacak. Maalesef birçok ölüm yaşanacak.” dedi. Trump, koronavirüs salgını için “bugüne kadar en hızlı yayılan virüs salgını” ifadesini kullanırken, “hidroksiklorokin”in virüse karşı işe yaradığını ve kullanılabileceğini öne sürdü. Ancak bu tavsiyeler Amerikan kamuoyunda daha önce tartışmalara neden olmuştu. Trump, “Hidroksiklorokin işe yarayabilir. Doktorlar bunu kullanabilir. Ne kaybedecekler ki? Yeterince hatta fazlasıyla stoğumuz var.” değerlendirmesini yaptı. Öte yandan Trump, salgından en fazla etkilenen bölge olan New York’a 1000 kadar askeri doktor gönderiyoruz” ifadesini kullandı. “Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü” üyesi Dr. Deborah Brix, New York’ta salgının 6-7 gün sonra en yüksek noktasına ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Dün Amerikan medyasına yansıyan bir haber ise Trump yönetimini zor durumda bıraktı. New York Times’ın araştırmasına göre Ocak ayında Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago, Seattle, Newark ve Detroit’e salgının kaynağı olan Çin’in Vuhan kentinden binlerce insan geldi. Trump yönetiminin uzun süre Çin ile uçuşları iptal etmemesi yüzünden 430 bin insan bu ülkeden ABD’ye giriş yaptı.

NEW YORK’TA TIP ÖĞRENCİLERİNE ERKEN MEZUNİYET

Vali Andrew Cuomo, eyalette salgınla daha etkin mücadele edebilmek için son sınıfta olan tıp öğrencilerinin erken mezun olmasına ve hemen göreve başlamasına imkan verecek kararnameyi imzalayacağını açıkladı. Son 24 saatte eyalette koronavirüs dolayısıyla 630 kişi hayatını kaybetmiş, böylelikle salgından ölen kişi sayısı 3 bin 565’e yükselmişti.

UÇAK GEMİSİNDE VAKALAR HIZLA ARTIYOR

Kaptanı görevden alınan USS Theodore Roosevelt uçak gemisindeki pozitif vaka sayısının 155’e çıktığı bildirildi. Kaptan Brett Crozier, cuma günü gemideki personelde Kovid-19 virüsü tespit edildiği ve personelinin tamamının karaya çıkarılmasına ilişkin Amerikan Donanması’na gönderdiği mektubu, aynı zamanda basına ve komuta zincirinin dışındaki kişilere de gönderdiği gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN