Netflix'ten koronavirüs yasağını delenlere 'spoiler' cezası

Netflix'ten koronavirüs yasağını delenlere 'spoiler' cezası

Koronavirüs salgını ile mücadelede 'Evde kal' kampanyasına destek veren Netflix, sokağa çıkan fanatik izleyicilerine adeta 'ceza kesti.' ABD'li şirket, popüler dizilerinin kritik sahnelerini sokak panolarına verdiği ilanlarla açıklamaya başladı. Spoi cezasını bir video ile duyuran Netflix "Bazıları dışarı çıkıp dağıtmanın sorun olmadığını düşünerek hepimize oyunbozanlık yapıyor" açıklaması yaptı.

Koronavirüs salgını ile mücadelede 'Evde kal' kampanyasına destek veren Netflix, sokağa çıkan fanatik izleyicilerine adeta 'ceza kesti.'

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, en popüler dizilerinin kritik sahnelerini sokak panolarına verdiği ilanlarla açıklamaya başladı.

"OLAĞANÜSTÜ BİR ÖNLEM ALIYORUZ"

Spoi cezasını bir video ile duyuran Netflix "Bazıları dışarı çıkıp dağıtmanın sorun olmadığını düşünerek hepimize oyunbozanlık yapıyor. Öyleyse biz de olağanüstü bir önlem alıyoruz: En sevilen Netflix şovlarının sürprizini bozuyoruz" açıklama yaparak yine spoiler verdi.

"SÜRPRİZBOZANLAR DURDURACAK..."

Açıklama şöyle devam etti: "Toplanma yerlerindeki sokak panolarını güncel Netflix yayınlarından sürprizbozanlarla dolduracağız. Eğer virüs sizin dışarı çıkmanızı durduramıyorsa, sürprizbozanlar durduracak" sözleriyle evde kalmayanlara meydan okuyan platform, özellikle 'tren istasyonları ve otobüs duraklarındaki panolarda sürpriz bozuculuk yaparak insanları toplu taşıma araçlarına binmeden önce iki kez düşünmeye çağırıyoruz."

Kampanya için #StayTheFuckHome etiketini kullanan Netflix'in entrikasını açık ettiği orijinal dizileri arasında 'Stranger Things', 'Love is Blind', 'Narcos', 'Money Heist' gibi en popüler yapımlar var.

Bu arada Netflix, evde vakit geçirme sürelerinin artmasıyla Türkiye'de de yükü artan internet altyapısını rahatlatmak amacıyla, telekomünikasyon ağları üzerindeki Netflix trafiğini yüzde 25 azaltacağını duyurdu.

"TRAFİĞİ YÜZDE 25 AZALTACAĞIZ"

Netflix açıklamasında görüşlerine yer verilen Netflix İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, yaşanılan küresel krize bağlı olarak, sundukları hizmet kalitesini koruyarak telekomünikasyon ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 oranında azaltacak bir yöntem geliştirdiklerini ifade etti.

"TÜRKİYE'DE DE RAHATLAMAYA NEDEN OLACAK"

Florance, şunları kaydetti: "Trafikteki bu azalmaya rağmen üyelerimiz tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek.

Türkiye'de önümüzdeki 30 gün boyunca uygulanacak bu yöntemin telekomünikasyon ağları üzerinde önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum."

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM NE?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 24 bin 77'ye, virüs bulaşan hasta sayısı ise yarım milyonu geçerek 532 bin 788’e yükseldi. Bu sayılara göre, son 24 saatte 2 bin 771 kişi yaşamını yitirdi, 60 bin 712 kişide daha koronavirüs tespit edildi.

AVRUPA'DA MERKEZ İTALYA

İtalya'da hızla yayılan koronavirüs, Avrupa'nın da salgında merkez üssü haline gelmesine neden oldu. İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 8 bin 215'e yükselirken, vaka sayısı da 80 bin 589'a çıktı.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 2 BİN 234'E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı.

Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 234'e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 29 bin 406'ya çıktığını duyurdu.

ABD'DE VAKA SAYISI ÇİN'İ GEÇTİ

ABD’de koronavirüs tespit edilen vaka sayısı Çin'i ve İtalya'yı geçti. 85 bin 991 vakanın bulunduğu ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 296 olarak açıklandı. ABD, dünya genelinde en çok vakanın bulunduğu ülke konumuna geldi.

"Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır" ifadelerini kullanan Bakan Koca "Uygulamayı okul tatili olarak görmeyin, çocuklarınızın da böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasınlar. Verilen ara uzatılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN