Netflix'in 'Designated Survivor' dizisi RTÜK'e takıldı

Netflix'in 'Designated Survivor' dizisi RTÜK'e takıldı

Netflix'in 'Designated Survivor' dizisi RTÜK'e takıldı, talep üzerine dizinin ikinci sezon 7'nci bölümü Türkiye yayınından kaldırıldı. Netflix'den de yapılan açıklamada "Türkiye'deki yetkililerin talebi üzerine 'yerel kanunlarla uyum içinde olmak için' bir bölümün platformdan kaldırdık" ifadelerine yer verildi.

RTÜK'ün talebi üzerine Netflix dizi 'Designated Survivor'ın bir bölümü Türkiye yayınından kaldırıldı.

ABD'nin önde gelen sinema ve eğlence haber sitelerinden Variety ve Deadline'ın haberine göre Netflix, 'Designated Survivor' dizisinin Türkiye'deki bir bölümünü platformundan kaldırdı.

BBC Türkçe'd yer alan habere iki internet sitesi de Netflix'in yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yetkililerin talebi üzerine 'yerel kanunlarla uyum içinde olmak için' bir bölümün platformdan kaldırıldığını duyurdu.

TÜRKİYE'DE HANGİ BÖLÜM KALDIRILDI?

Deadline'daki habere göre, bu bölüm ikinci sezonun 7.nci bölümü. Bu bölümde oyuncu Troy Caylak tarafından canlandırılan 'Fatih Turan' adındaki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olan karakter, Kiefer Sutherland'ın canlandırdığı ABD başkanı Tom Kirkman ile karşı karşıya geliyor. Bölümün, dünyanın geri kalan ülkelerinde halen platformda bulunduğu kaydedildi.

Variety, 'Designated Survivor' dizisinin Türkiye ve ABD arasında bir dönem gerilen siyasi ilişkilere yer verdiğini vurguladı. Haber sitesi, dizinin Türkiye'deki siyasilerin tepkisini çektiğini de dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

'Designated Survivor' dizisi, daha önce Türkiye'de dizideki ABD başkanı karakterin Türkiye yönetimi ve Türkiye'de gerçekleştiği belirtilen darbe girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle eleştirilmişti.

Geçen yaz Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' ile Netflix, BluTV ve Puhutv gibi dijital platformlar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) denetimi kapsamına girmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN