Nesli tükenmekte olan renkli Porsuklar, Tunceli'de kadraja takıldı

Nesli tükenmekte olan renkli Porsuklar, Tunceli'de kadraja takıldı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan siyah beyaz renkli porsuklar, yaban hayatı fotoğrafçısı Hasan Çetin tarafından görüntülendi. Hasan 'Onlara iyice yaklaştığımda porsuk olduklarını fark ettim. İki taneydiler ve birbirlerinden hiç ayrılmıyorlardı. Ben de onları ürkütmeden hem fotoğraflarını hem de videolarını çektim' dedi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Mercan Vadisi'nde gezintiye çıkan yaban hayatı fotoğrafçısı Hasan Çetin, çevreyi izlerken Dünya Koruma Birliği'nin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde bulunan koruma altındaki siyah beyaz renkli porsuklara rastladı.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKMEYİ BAŞARDI

Hayvanlara birkaç metre yaklaşan Çetin, yan yana gezinen 2 porsuğun hem videosunu hem de fotoğraflarını çekmeyi başardı.

Yıllardır yaban hayatı fotoğrafçılığıyla ilgilendiğini belirten Çetin, "Mercan Vadisi'ne gezmeye gitmiştim. Aracım ile hareket halindeyken otların arasında siyah beyaz renkli değişik bir hayvanın hareket ettiğini gördüm.

"BİRBİRLERİNDEN HİÇ AYRILMIYORLARDI"

Hemen durdum ve arabamdan fotoğraf makinemi çıkardım. Hayvanlar bir süre sonra otların arasından açık bir alana çıktı. Onlara iyice yaklaştığımda porsuk olduklarını fark ettim. İki taneydiler ve birbirlerinden hiç ayrılmıyorlardı. Ben de onları ürkütmeden hem fotoğraflarını hem de videolarını çektim." dedi.

"BU TÜRÜ İLK KEZ GÖRÜYORUM"

Çetin, Ovacık'ta bu tür porsukları ilk defa gördüğünü belirterek, "Bölgemiz hem doğal güzellikleri hem de yaban hayatı açısından oldukça zengin bir yer. Burada çeşitli endemik bitki türleri var ve boz ayı, yaban keçisi, keklik, kurt, vaşak, tilki, gelincik ve su samuruna doğal ortamında rastlanılıyor. Bu yüzden doğanın ve canlıların korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"GECELERİ YUVALARINDAN ÇIKIYORLAR"

Porsukların görüntülenmesinin zor olduğunu dikkati çeken Çetin, bu hayvanların geceleri yuvalarından çıkıp yiyecek aradığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN