Müzelerin yüzde 13’ü tamamen kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Müzelerin yüzde 13’ü tamamen kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Müzelerin yüzde 90’ı koronavirüs salgınıyla birlikte geçici süreyle kapandı. Dünyadaki tüm müzelerin yüzde 13’ü de tamamen kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Tüm dünyada 18 Mayıs’ta Uluslararası Müzeler Günü kutlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl dijitalde kutlanan Müzeler Günü’nde UNESCO ve ICOM’un yeni raporları yayımlandı. Araştırmalarda müzelerin sürece adaptasyonu ve müzelerin hayatta kalması için nasıl desteklenebileceği değerlendirildi.

Rapora göre dünyadaki 95 bin müzenin 85 bini salgın sırasında kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Sadece ABD’deki müzeler karantina nedeniyle günde 33 milyon dolar kaybederken ABD’deki kültür sanat sektörünün toplam maddi kaybının 5.5 milyar dolara ulaştığı açıklandı.

Araştırmalara göre sürece adapte olmakta en güçlük çeken Afrika ülkeleri ile Karayip ve Pasifik üzerindeki küçük devletler oldu. Buradaki müzelerin sadece yüzde 5’i sanat izleyicilerine dijital erişim sunabildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN