Murat Dilmener kimdir ve kaç yaşında? Prof. Dr. Murat Dilmener neden öldü? İşte Murat Dilmener'in biyografisi

Murat Dilmener kimdir ve kaç yaşında? Prof. Dr. Murat Dilmener neden öldü? İşte Murat Dilmener'in biyografisi

Prof. Dr. Murat Dilmener kimdir? Yeşilköy'deki pandemi hastanesine adı verilen Murat Dilmener neden vefat etti? sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. İstanbul Yeşilköy'de yer alan pandemi hastanesi, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığıyla mücadelede önemli bir unsur olacak ve salgın sonrasında da sağlık turizmi için kullanılacak. İşte detaylar...

'Murat Dilmener kimdir, kaç yaşında ve nereli?', 'Prof. Dr. Murat Dilmener neden öldü?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde uzun yıllar hekim ve akademisyen olarak çalışan Murat Dilmener, yoksul hastaları tedavi etmesi ile adından söz ettirmişti. Koronavirüs (corona virüs) nedeniyle 3 Mayıs 2020 günü hayatını kaybeden Dilmener'in ismi, Yeşilköy'de pandemi hastanesi olarak çalışacak sağlık tesisine verildi. Detaylar haberimizde...

MURAT DİLMENER KİMDİR?

Covid-19 hastalarının tedavisi için ter dökerken enfekte olarak yaşamını yitiren Murat Dilmener, 1942 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde uzun yıllar hekim ve akademisyen olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra 2004 yılında fakülte ödeneğinden yoksul hastaları tedavi ettiği için hakkında açılan soruşturmayla gündeme geldi.

Olayın ardından tedaviyi gerçekleştiren profesörler ve Dilmener'den toplam 3,5 milyon lirayı bulan tedavi masrafları istenmiş, ardından olay mahkemeye taşınmıştır. Dilmener, olay Yargıtay tarafından lehinde sonuçlandıktan sonra yine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde akademisyen olarak çalışmaya devam etmiştir.

Dilmener Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (MAREV) kurucuları arasındaydı.

Evli olan ve 2 kız çocuğu babası olan doktor ve akademisyen Murat Dilmener, 1 ayı geçen süre zarfında tedavi gördüğü koronavirüs hastalığı nedeniyle İstanbul'daki Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 Mayıs 2020 Pazar günü 78 yaşında vefat etti.

Corona virüs önlemleri kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi (salgın) hastanesine 'Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi' adı verildi. Daha önce hastanenin adı 'Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi' olmasına karar verilmişti.

MURAT DİLMENER KAÇ YAŞINDA?

1942 doğolum olan Murat Dilmener, 2020 yılı itibariyle 78 yaşındaydı.

MURAT DİLMENER NEDEN VEFAT ETTİ?

Emekli olmasına karşın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde koronavirüs salgınıyla mücadelede en ön saflarda yer alarak enfekte olan olan hastalarının tedavileri için çalışırken virüse yakalanan 78 yaşındaki doktor Murat Dilmener, kovid-19 hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 3 Mayıs 2020 tarihinde hayatını kaybetti.

PROF. DR. MURAT DİLMENER ACİL DURUM HASTANESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN