MSÜ sınavı ertelendi! 2020 MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ sınavı ertelendi! 2020 MSÜ sınavı ne zaman?

Koronavirüs salgını sebebiyle 29 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan MSÜ sınavının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda ÖSYM’den yapılacak açıklama merakla bekleniyordu. Peki MSÜ sınavı ertelendi mi? 2020 MSÜ sınavı ne zaman?

Sosyal hayatın her alanında etkili olan corona virüs, MSÜ sınavlarını da vurdu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sınavın akıbeti hakkında açıklama yaptı. Peki 2020 MSÜ sınavı ne zaman? İşte detaylar…

MSÜ SINAVI ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM’nin takviminde 29 Mart 2020 olarak belirlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı da koronavirüs salgınından nasibini aldı. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının ilerleyen bir döneme alınmasıyla birlikte MSÜ sınavıyla ilgili ÖSYM'den herhangi bir açıklama yapılıp yapılmadığı takip edilmeye başlandı.

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın ertelendiğine dair net bir açıklama henüz yapılmamıştı. Konuyla ilgili bugün ÖSYM’den açıklama bekleniyordu. ÖSYM Başkanı Prof Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından sınavın erteleneceğini duyurdu.

BAKAN AKAR’DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüs salgınına karşı alınan ilave tedbirleri anımsatarak, Milli Savunma Bakanlığı’nın tüm teşkilatı ile salgın riskine karşı teyakkuz halinde olduğunu ifade etti.

Dün akşam, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın katılımıyla gerçekleşen ve Bakan Akar’ın başkanlık ettiği toplantıda TSK’da koronavirüs için alınacak önlemler konuşuldu.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Akar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de halkı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı birçok tedbirin geçen hafta itibarıyla hayat geçirildiğini belirtti. Bakan Akar; Genelkurmay Başkanının, Kuvvet Komutanlarının ve ilgili askeri personelin katılımıyla yaptıkları toplantıda, bazı ilave önlemler alındığını, bunların bugün itibarıyla hayata geçirilmesine dair karar alındığını söyledi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın 3 Mayıs 2020’de yapılması kararlaştırıldı. Fakat daha sonra gelen yeni bir erteleme haberine göre, sınav başka bir tarihe alındı. MSB'den yapılan açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN