Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Yağışlı hava bayram boyunca sürecek

Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Yağışlı hava bayram boyunca sürecek

Türkiye, Balkanlar'dan gelen serin hava ve sağanak yağışın etkisi altına girmiş durumda. Bu sabah İstanbul'un Avrupa yakası da kuvvetli sağanak ve yer yer dolu yağışıyla güne uyandı. Peki Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak, sağanak yağış ne kadar sürecek? İşte haritalarla 5 günlük hava tahminleri...

Kısa sürede artan ve rekor kıran hava sıcaklıkları birkaç gün içinde düştü ve yağışlı, serin hava yurdu etkilemeye başladı.

Ramazan Bayramı arifesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu İstanbul'da, akşam saatlerinde başlayan yağmur ve kuvvetli rüzgar, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Zeytinburnu ve Eyüp'de etkili olmaya devam ediyor.

Anadolu Yakası'nda da gök gürültülü seyreden yağışlar aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı saat 10.00 itibarıyla 12 derece olarak ölçüldü.

Meteorolojinin tahminlerine göre bayram boyunca yer yer sağanaklar etkili olacak.

TÜRKİYE’NİN YARISINI ETKİLEYECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli, Tekirdağ, Isparta, Burdur, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Adana, Osmaniye, Hatay, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinin yükseklerinde (2000 m. ve üzeri rakım) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere beklenen yağışların; sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, gece saatlerine kadar İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa), öğle saatlerinden itibaren Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında Kuzey ve Kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güney batı yönlerden (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR GÖRÜLEBİLİR

Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN